Matstreif 2011 – norsk mat i sentrum

15.09.2011
16. og 17.september arrangeres Matstreif 2011 på Rådhusplassen i Oslo. Her finner du mellom 60 og 70 matprodusenter fra store deler av landet, noe som gir et bredt utvalg i produkter. Matstreif inkluderer også en rekke økologiske produsenter, og disse vil ha teltene sine merket med Ø-merket. Oikos - Økologisk Norge stiller selvfølgelig med stand!

Lysklæt Gård griller egenproduserte pølser på Matstreif 2010. Foto: Oikos


En sanselig opplevelsesfestival

Matstreif er en sanselig opplevelsesfestival, her kan du lukte, smake, spise, lære og ikke minst handle med deg lokale kvalitetsprodukter fra hele landet. Store og små matvareprodusenter fra hele landet disker opp med smaksopplevelser, informasjon og inspirasjon til alle besøkende. I tillegg er det et fastsatt program som inkluderer gratis foredrag, kurs og konkurranser for både voksne og barn, blant annet sauseskole, matkurs for barn og kokkekamp.

Mange økologiske produsenter

Blant de økologiske utstillerne finner du et bredt utvalg av produsenter, som Rørosmeieriet, Naturkjøtt, Aukrust Gard og Urteri, Den blinde ku, Derinngarden, Bosheimsmarken og Isrosa, for å nevne noen.

 

Økologisk pinnebrød-grilling, matstreif 2010

Økologisk pinnebrød-grilling for barna på Matstreif 2010. Foto: Oikos

 

"Streif på landet"

Oikos - Økologisk Norge stiller med stand på området "Streif på landet", som er et aktivitetsområde for barn. "Streif på landet" er et samarbeid mellom Oikos og Matstreif, og her kan barna delta på flere ulike aktiviteter. Blant annet kan man hoppe i høyet, delta på grønnsaksverksted, steke økologisk pinnebrød, løse quiz og sykle økologiske smoothies. Smoothiene vil blant annet bestå av økologiske epler fra Egge gård i Lier. - Vi gleder oss veldig til å være med på Matstreif i helgen, og håper mange barn og foreldre vil besøke oss på "Streif på landet", sier Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge.
For å se hele programmet og liste med oversikt over produsenter og produkter klikk her.

Åpningstider Matstreif 2011:

Fredag: 11.00-20.00
Lørdag: 10.00-18.00

 

Annonsører

Samarbeidspartnere