Matstreif i Oslo og Lokalmat i Tolga

12.09.2013
Denne helgen står mat i fokus. Norsk, lokal, kortreist og økologisk mat. Landets største matfestival, Matstreif, arrangeres på Rådhusplassen i Oslo fredag og lørdag, mens Lokalmat Tolga går av stabelen på lørdag. Oikos deltar begge steder.


Mat for store og små

Over 100.000 mennesker er ventet når landets bønder og produsenter kommer sammen for å vise frem sine produkter på Matstreif. Matstreif kan lokke med eget sjømattorg, bondens marked, lokale spesialiteter og et stort grønnsakstorg. Nytt av året er flere barne- og familieaktiviteter, flere utstillere som tilbyr fiskeprodukter, et omfattende kursopplegg og muligheten til å smake seg gjennom hele Norge til 20 kroner porsjonen.

Se etter Ø-merket

Om lag 20 av utstillerne er økologiske, og tilbyr alt fra frukt, grønnsaker og bær, til kjøtt, ost og is. Blant de økologiske utstillerne finner du Naturkjøtt, Gammelgården Lysklæt, Haugaland Meieri, Korsvold Gård, Alhaug Gård, Isrosa og Røislien Bigård. Husk å se etter Ø-merket når du smaker deg gjennom festivalen!

Oikos satser på øko-barna

Oikos er til stede på Matstreif med ulike aktiviteter for barn, deriblant lukt, smak og gjett på grønnsaker, lag din egen frøpose, sunne vafler og eplelek. Oikos vil selge økologiske og sunne vafler basert på Totenrøra produsert av Toten Egg, og gi tips om hvordan man kan lage sunne vafler. I tillegg blir det utdeling av Oikos’ magasin Ren Mat, og gode tilbud for de som ønsker å bli medlem/abonnent. Sammen med Oikos stiller også Oslo og omegn økologiske hagebrukslag. Ta med barna og kom innom for økologisk lek og moro!

matstreif 2012


Lokale mattradisjoner på Tolga

Lokalmat Tolga har fokus på økologisk og lokal mat. Festivalen arrangeres for tredje gang, og vil også i år legges til området rundt Malmplassen. Det arrangeres stort høstmarked hvor det blir salg av mange spennende lokale produkter, blant annet melk, ost, kjøtt, bakst, urter, grønnsaker, te, sopp og fisk. I tillegg blir det ulike aktiviteter for barn, som ansiktsmaling og hundekjøring. For voksne kan festivalen lokke med kokkekurs med Mikael Forselius og menyutviklingskonkurranse. Daglig leder i Oikos, Regine Andersen, deltar med foredraget «Mat fra lokale ressurser med historie og mening».

Annonsører

Samarbeidspartnere