Mattrender på Økofagdag på Ås 7.oktober

23.09.2009
Slowfood og trender, Matutvikling i Storbritannia, Norgårdens 40 økoprodukter og Lokale helters pizza er noen av temaene som tas opp når Nofima arrangerer sin årlige økologiske fagdag.

 

  Bildet viser Norgårdens økologiske roastbiff. Passer den inn i nye mattrender og slowfood?  En rekke aktuelle tema rundt økologisk mat belyses på Økofagdagen på Nofima 7.oktober.  Norgården bilde.

 

Økologisk fagdag den 7. oktober

Program

 

 

Kl 09.00- Innregistrering kaffe/te og noe å bite i

 

Kl 09.30 Velkommen

v/Einar Risvik, Nofima Mat

 

Morgenkåseri

v/Tore Stubberud

 

På vei fra menighet til allmennheten - slowfood trender...

v/Thor Øivind Jensen, Universitetet i Bergen

 

Trends one year after beeing hit by the "Resession"

Soil Association i Storbritannia er søsterorganisasjonen til norske Oikos. Soil Association ligger et par år foran oss i utvikling og de forteller hvorfor.

v/James Twine, Soil Association

 

Pause

 

Twittrer om økologi

KSL Matmerks oppfordrer forbrukere til å bruke sosiale medier til å hevde sine meninger om økologisk mat. Han deler opplevelsene fra lanseringen av www.okologisk.no.
v/Jarle Torgersen, KSL Matmerk

 

Hvordan drive økologisk hotell. Klimakrise eller matkrise?

v/Kurt Oddekalv, Norges Miljøvernforbund

 

 

Kl 12.05-12.50 Lunsj

 

Mentometeraktivitet

Vi tar pulsen på deltakerne under økologifagdagen
Hva mener du om den økologiske utviklingen? Bli med og stem frem trender for de nærmeste årene. Vi benytter mentometerknapper til å stemme frem trender på direkten.

 

Suksess med omsetning av økologisk frukt

v/Alf Kigen, Økofrukt DA

 

Fra 0 til 40 på ett år

Norgården har i løpet av ett år lansert 40 økologiske produkter. Det står det respekt av. Hvordan har de fått det til?
v/Kjersti Sørby, Nordgården

 

Pause

 

Lokale helter

Bedriften Lokale helter så et markedspotensialet: økologisk pizza. De selger blant annet til Norgesgruppen og til Øya-festivalen.

v/Eilif Gran, Lokale helter

 

LMD orienterer om handlingsplan for økologisk produksjon og mat

 

Resultater fra mentometeravstemming og oppsummering av dagen

 

Senest slutt kl 15.15

 

Arrangementet er et samarbeid med KSL Matmerk og er støttet av Statens Landbruksforvaltning.

Daglig leder i Oikos, Reidar Andestad er møteleder.

 

 

Her er link til mer informasjon hos Nofima Mat og til påmelding 

Annonsører

Samarbeidspartnere