Meget stor etterspørsel etter økogulrot

29.04.2010
-Vi ser nå en meget god etterspørsel på økologisk gulrot. Volumet har vært i nærheten av 50 tonn i uken. Det blir pakket en del denne uken, skriver Tom Roterud i Gartnerhallen i sin markedsrapport Bondebladet. Økogulrota er den klart mest solgte grønnsaken i Norge. Omsetningen av den økte med 43 % siste året som tilsvarer vekst på 11,6 million kroner.

 

 

 

Sliter med økopotet

-For å sette fokus på økologisk, gjorde vi et innspill om at SLF også må ta inn økologisk i sin markedsanalyse, samt si noe om salget. Videre gjorde vi det klart at enkelte kulturer sliter voldsomt med salget, unntaket er gulrot. Innlagret økologisk potet må i stor grad nå omsettes som konvensjonell vare, eller leveres til industri. Dette innbærer en voldsom økonomisk belastning for produsentene, og som i neste omgang betyr at flere vurderer å slutte som økologiske produsenter. Vi jobber for å få fram potetene i markedet som økologisk gjennom våre kanaler og da i flere varianter, jevnfør industrisegmentet og storkjøkken, pakningsstørrelser og sortiment i butikk. Mer informasjon og evt. resultat av dette arbeidet vil bli sendt produsentene, skriver Tom Roterud.

 

Etterspør økopotet sier Oikos

-Oikos - Økologisk Norge ber forbrukerne etterspørre økopotet i butikkene. Jeg er stort sett godt fornøyd med kvaliteten. Når en vet hvor mye potetplatene sprøytes i Norge er det alene god nok grunn til å kjøpe økologisk, sier Reidar Andestad. Dette både av miljø og helsegrunner.  Når forbrukerne blir mer kjent med dette vil økosalget på potet stige kraftig.  I følge Fødevarestyrelsen i Danmark er det potet en av de største kildene for restsprøytestoffer for en vanlig dansk forbruker. -Vi spier fortsatt mye potet i Norge, selv om det spises mer i en rekke andre europeiske land, sier Reidar Andestad.  Han mener det er flott at Gartnerhallen jobber med å utvikle mer egna potetsorter til økologisk produksjon.

Annonsører

Samarbeidspartnere