Mer gift i maten

04.05.2012
Til tross for over 6000 underskrifter og stor motstand mot økte grenseverdier av sprøytemiddelrester i maten, ble en økning likevel vedtatt av EØS-komiteen.

Vil du har ren mat? Spis økologisk!

 

Ingen overraskelse

- Det var synd, men dessverre ikke overraskende at de økte grenseverdiene ble godkjent, sier fagsjef Jon Magne Holten i Oikos til Grønn Hverdag. - Det er svært sjelden Norge legger ned veto mot forordninger fra EU. Vi håper likevel at underskriftskampanjen bidrar til et økt fokus på helse- og miljørisiko ved sprøytemiddelbruk, sier Holten.

 

Hvem ønsker gift i maten?

Organisasjonene Framtiden i våre hender, Oikos og Grønn Hverdag mobiliserte i forkant av vedtaket, og overleverte en protest med 6125 underskrifter. Dette var ikke nok til å få EØS-komitéen til å gå i mot de nye grenseverdiene. Den nye forordningen ble godkjent i et ekstraordinært EØS-møte 30. april, og implementeres ifølge Mattilsynet umiddelbart.

- Hvem ønsker mer sprøytemiddelrester i maten? I hvert fall ikke forbrukerne! Dette bør norske og europeiske myndigheter ta inn over seg, sier Tone Granaas, daglig leder i Grønn hverdag.

 

Les hele saken på Grønn hverdag sine nettsider.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere