Mer økofrukt i barnas mager

05.06.2013
- Vi skal ha mer økologisk mat i danske barnemager! sier matminister Mette Gjerskov. Nå gir den danske regjeringen et betydelig økt tilskudd til økologisk skolefrukt - og forenkler administrasjonen av ordningen.

Økologisk frukt dyrkes på naturlig vis, uten kjemisk-syntetiske sprøytemidler. Det er særlig viktig for barn. Foto: Marit G. Wright

Mer økologi

- Det er en del av regjeringens økologiske handlingsplan at det skal mer økologi inn i skolene og ned i danske barnemager, sier den danske matministeren, Mette Gjerskov i en pressemelding. - Vi øker derfor tilskuddet til økologisk frukt og grønt med 60 % via skolefruktordningen. Samtidig forenkler vi byråkratiet, så det blir mindre papirarbeide for skolene.

Folkehelse

Økningen danskene nå innfører, innebærer at tilskuddet til økologisk frukt øker fra 1,25 kr  til 2 kr pr frukt. Ordningen trer i kraft ved skolestart i august. Departementet viser også til en liste med hele 7 ulike leverandører, der det fremgår at økologiske varer kan leveres over hele landet og hvilke leverandører som tilbyr økologisk. Dermed er økofrukt en reell valgmulighet for alle som ønsker å være med i skolefruktordningen. Danmarks matminister Gjerskov regner nå med å få flere skoler med i skolefruktordningen, til gavn for både folkehelsa og fruktsultne barn.

Reelt valg

- Dette er musikk i våre ører, som vi gjerne vil høre her i landet også, sier daglig leder Regine Andersen i Oikos - Økologisk Norge. Hun oppfordrer vår egen mat- og landbruksminister, Trygve Slagsvold Vedum, til å gjennomføre tilsvarende grep. - Alle foreldre bør ha en reell mulighet til å velge økologisk skolefrukt til sine barn, sier Andersen.

Annonsører

Samarbeidspartnere