Mer økologisk preg på spa-tilbudene fremover

17.01.2010
Nye spagjester setter andre krav enn tidligere generasjoner. Fremover vil fokus ligge på økologi, landlige omgivelser og en mer økonomisk tankegang, skriver Side 2 basert på artikkel i Aftonbladet.

 Zen Resort og Spahotell finner du ikke så langt fra Oslo. Foto: Zen Resort og Spahotell.

 

Spa trender 

Aftonbladet mener at spa-trendene i det kommende året kjennetegnes av følgende:

 

1. Energimedisin

Alternative energibehandlinger som Reiki, chakra-balansering, healing og lydterapi forventes å øke i popularitet. I krisetider tenderer vi gjerne til å eksperimentere med metoder som tidligere har blitt ansett som vel høytflygende, alt for å finne nye veier til velvære.

 

2. Øko-spa


Grønt er skjønt, også i spaverdenen. Det finnes flere og flere spasentre som satser på den grønne bølgen. De dyrker egne økologiske grønnsaker, serverer utelukkende okologisk mat, bruker vindkraft og har lyssensorer for å spare energi.

 

3. Stress ned


Å koble av er grunnpilaren i spabehandlinger, men man kan også reise bort over tid. På slike steder kan vi lære oss å stresse helt ned, praktisere avkoblingstekniikker og få hjelp til ulike stressrelaterte sykdommer.

 

4. Økonomisk tenkning


De mest luksuriøse spasentrene kan gå en hardere tid i møte. Selv om vi fortsatt vil bruke penger på kropp og velvære, så søker vi gjerne billigere alternativer og blir mer bevisste på hva vi får for pengene - og om det var verdt det.

 

Basecamp Explorer i Kenya har vunnet pris som økologisk reisemål.  Foto: Basecamp Explorer.

 

Overskriften på de andre spatrendene er slik:

 

5. På reisen

 


6. Spa for hjernen

7. Menn

 

8. Gøy på landet

 

Les hele artikkelen i Aftonbladet

 

Se oppslaget på Side2- - hvor vi har hentet informasjonen fra.

Annonsører

Samarbeidspartnere