Mersmak i Skien større enn noensinne

29.08.2014
Fredag og lørdag 29. og 30. august er det for syvende år på rad duket for matfestivalen Mersmak i Skien, Telemarks hovedstad. Disse to dagene er torg og gater fulle av matglade mennesker og utstillere av alle slag. Mersmak har en økologisk profil, og kan blant annet by på et eget økotorg og økologisk folkefrokost lørdag morgen. Ta turen innom og hils på Oikos på økotorget!

Større år for år

Matfestivalen Mersmak vokser for hvert år, og kunne i fjor skryte av over 60 000 besøkende i Skien sentrum de to dagene. I år har festivalen vokst betraktelig, og har gått fra rundt 100 utstillere i fjor, til over 130 i år. Det er et rikt utvalg av utstillere å by på for alle som har interesse for god mat og matkultur, og et tettpakket program med alt fra yoghurtverksted for barn til foredrag fra håndverksbryggerier. RiG, Grønn Hverdan og Matvett har egen utstilling med god mat som dessverre blir kastet, og setter et viktig fokus på unødvendig matsvinn.

Eget økotorg

Et helt eget torg er satt av til økologisk inspirasjon på Mersmak, og torget er dekorert med kasser fylt med poteter, knutekål, kløverplanter og annet dekorativt. Århus og Osebakken andelsgårder viser frem sine deilige grønnsaker som andelshaverne nyter godt av, og gir ut smakeprøver på kortreist, økologisk kålrot og knutekål fulle av smak. Rent Mel i Posen tryller frem deilig økologisk bakst sammen med økologiske Holli Mølle, og andre lokale produsenter og aktører viser frem og selger sine rene varer.

Dekorasjon på økotorget

Presentasjon av økologisk landbruk og produkter. Smaksprøver fra lokale leverandører og "økologiske" kokker.
Det blir tilberedning av mat i to vedfyrte bakerovner og en røykovn.

Arrangeres i samarbeid med Århus og Osebakken Andelsgård, Oikos - Økologisk Norge, Telemark Birøkterlag, Rent mel i posen, Holli Mølle, Saltå Kvern, Den Gyldne Bønne, Ett Fedd.

- See more at: http://www.mersmakiskien.no/2014/fredag-29-august#sthash.d2e8jjC1.dpuf

Presentasjon av økologisk landbruk og produkter. Smaksprøver fra lokale leverandører og "økologiske" kokker.
Det blir tilberedning av mat i to vedfyrte bakerovner og en røykovn.

Arrangeres i samarbeid med Århus og Osebakken Andelsgård, Oikos - Økologisk Norge, Telemark Birøkterlag, Rent mel i posen, Holli Mølle, Saltå Kvern, Den Gyldne Bønne, Ett Fedd.

- See more at: http://www.mersmakiskien.no/2014/fredag-29-august#sthash.d2e8jjC1.dpuf

Presentasjon av økologisk landbruk og produkter. Smaksprøver fra lokale leverandører og "økologiske" kokker.
Det blir tilberedning av mat i to vedfyrte bakerovner og en røykovn.

Arrangeres i samarbeid med Århus og Osebakken Andelsgård, Oikos - Økologisk Norge, Telemark Birøkterlag, Rent mel i posen, Holli Mølle, Saltå Kvern, Den Gyldne Bønne, Ett Fedd.

- See more at: http://www.mersmakiskien.no/2014/fredag-29-august#sthash.d2e8jjC1.dpuf

Økovafler

På Oikos' stand på økotorget selges det økologisk vafler med den spesialkomponerte økologiske vaffelrøren fra Toten Egg. Karene fra Toten Egg sto opp grytidlig fredag morgen for å levere vaffelrøre til Oikos på årets Mersmak, og kom heldigvis i tide til at vaffelsultne og økovennlige mennesker fikk smake på godsakene. Økologisk Røros-rømme og syltetøy er selvsagt tilbehør. Med Den Gyldne Bønne som nabo-stand, kan besøkende få med seg både økologisk kaffe og vaffel i hånden.

Økologiske Toten-vafler på Mersmak

Økoambassadører sprer et godt budskap

Oikos' egne økoambassadører sprer glede, kunnskap og inspirasjon om økologisk til alle interesserte på festivalen. – Det er givende å kunne bidra så konkret til en god sak, sier Therese Aarsæther, som sjonglerte mellom steking av økovafler og samtaler med forbipasserende på økotorget.

Kim Orderud og Therese Aarsæther, økoambassadører

Birgitta fra Telemark urtelag i samtale med en interessert

Annonsører

Samarbeidspartnere