Mette mager på rettferdig vis

15.11.2012
Det er ikke hva som helst som står på menyen når Strømmestiftelsens ungdomsorganisasjon RE:ACT inviterer til middag. For da kan du spise med god samvittighet.

 

Nærmere hundre sultne mager hadde funnet veien til Misjonssalen den kalde og våte kvelden 1. november for å få dagens middag servert av unge og ivrige kokker. Med kun økologiske ingredienser, Fairtrade-produkter så langt det er mulig, samt et klart fokus på bærekraftig mat, ble middagen svært så rettferdig.

 

- Rettferdig middag går ut på at du kan spise så mye du vil, og samtidig oppdage hvor lett det kan være å lage god mat, som også er bra for planeten, forklarer Marie Svendsen Nerheim. Hun sitter i styret i lokallaget i Oslo, og er en flittig «RE:ACTer», som jobber for å utfordre unge mennesker i alle deler av verden til å reagere på urettferdighet. Tilsvarende middag ble for første gang arrangert i Bergen i fjor, og ble så vellykket at også Oslo-gjengen ønsket å invitere kjente og ukjente på en porsjon eller to.

 

Se oppskriftene som ble benyttet her.

 

Fra kjøkkenet ble det tryllet frem et imponerende utvalg retter av forskjellig slag. Kveldens meny besto blant annet av alt fra fylt paprika, thaigryte og Paul McCartneys pastarett, til moccais, mangosorbet og sjokoladekake, der alt var laget fra bunnen av. Det at kjøtt var en fraværende ingrediens i maten, lot seg ikke merke blant de fornøyde gjestene.

- Jeg er sikker på at jeg spiste kylling, hører vi lattermildt fra nabobordet.

 

Og nettopp glede og latter preget samtlige av de, etterhvert så fulle magene og bordene i lokalet, som også fikk fornøyelsen av musikalske bidrag fra Humming People, foredrag fra Strømmestiftelsen om de kasteløse i Nepal og utlodning av Fairtrade-produkter og andre rettferdige varer. På vei ut fikk alle med seg et oppskriftshefte med alle 14 rettene for å gjøre veien til å selv lage rettferdig mat enklere.

 

- Vi er kjempefornøyde med arrangementet. Det er morsomt når fokus på rettferdig og bærekraftig mat skjer gjennom et måltid med gode samtaler, avslutter Nerheim.

 

Les mer om RE:ACT her.

Annonsører

Samarbeidspartnere