Miljøpris til andelsbonde

08.01.2015
Økobønder vinner stadig priser. Denne gangen er det Anne Strøm Prestvik i Nittedal som får kommunens miljøpris for sitt arbeid med oppstart av andelslandbruk i 2014. Oikos Gratulerer!

Nittedal kommunes miljøpris for 2014 tildeles Anne Strøm Prestvik, som i 2014 opprettet et økologisk andelslag på gården Søndre Strøm i Nittedal.

Basert på tillit

Hovedutvalget for miljø og samfunnsutvikling, som deler ut prisen på vegne av Nittedal kommune, begrunner tildelingen slik:

Hele konseptet er basert på tillit til andelseierne som kan komme og høste når det passer. I løpet av sesongen fra mai til oktober har andelseierne kunnet høste 41 ulike grønnsaker og en rekke urter. Anne Strøm Prestvik har stått bak det aller meste av arbeidet for å få grønnsakene klare til innhøsting.

Høster selv

I løpet av året var det over 40 andelseiere som betalte inn en kontingent som ga rett til å høste egen andel av grønnsakene som var klare til innhøsting. Dette ble formidlet gjennom en høstemelding hver søndag gjennom sesongen.

Økende interesse

Andelslaget har dekket en økende interesse for økologiske grønnsaker hos folk i Nittedal, og planlegging for neste sesong er alt i gang.

Anne Strøm Prestvik har vist seg som en enestående organisator for en ettertraktet og miljøvennlig virksomhet, og tildeles således Nittedal kommunes miljøpris for 2014.

Andelslandbruket i Nittedal har egen blogg HER

Les mer om Andelslandbruk HER


Fra statuttene for Nittedal kommunes miljøpris:

Miljøprisen kan deles ut til foreninger, enkeltpersoner, grupper eller bedrifter som har gjort en spesielt verdifull innsats for natur- og miljøvernet i Nittedal. Det er Hovedutvalg for miljø og samfunnsutvikling som avgjør hvem som skal få prisen.

Annonsører

Samarbeidspartnere