Mindre økologisk hos IKEA?

27.03.2013
IKEA har et godt vareutvalg av økologisk mat i sitt butikkonsept, spesielt innen drikke og syltetøy. Men i IKEAs restaurantkonsept er det mindre økologisk enn for et par år siden. Tidligere var IKEA en mestselger av økologiske middag i Norge.

- IKEA har en økologisk målsetting for sine virksomheter og lever opp til den med et godt utvalg av økologisk mat i sin butikkavdeling, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. På grunn av sitt store salg av mat i restauranten var IKEA, med sine øko-pasta retter, tidligere en mestselger av økologiske middager i Norge.  - Nå er pastaen borte og vi er spent på hva de kommer med i sin neste meny, sier Andestad. Ikke bare i Norge, men i en rekke land trekker IKEA opp omsetningen av økologisk mat. IKEA serverer gratis økologisk barnemat til sine unge restaurantkunder.

Mange av de økologiske produktene IKEA selger, er god hverdagsmat. Det er nyttig å vite at de har produkter som du knapt finner i andre norske butikker, det gjelder blant annet økologisk sennep og hyllebærdrikk, sier Reidar Andestad. Han påpeker videre at økologisk mat er billig hos IKEA.

Miljøsertifisering

IKEA selger flere økologiske produkter, i første rekke kaffe, som også er miljøsertifisert gjennom merkeordningen Utz Certified. Utz Certified er et merke som skal garantere bærekraft og sporbarhet. Dette er ikke et fairtrade-merke, da det ikke stiller krav om minstepris til produsent.

Mattur på IKEA

Her er noen bilder av økologisk mat vi fant på IKEA Slependen i mars i år.

Epledrikk øko IKEA mars13

Økologisk epledrikk.

Økosyltetøy IKEA mars

Finner du ikke økologisk syltetøy i din nærbutikk, kan du hamstre tre forskjellige varianter hos IKEA.

Kaffe Øko IKEA mars13 Økokaffe i hylle IKEA mars13

Økologisk kaffe både i butikk og restaurant hos IKEA.

Tomatsaus øko IKEA mars

Økologisk tomatsaus i IKEAs eget varemerke IKEA Food

Sylta agurk øko IKEA mars

Sylta agurk i økologisk utgave hos IKEA.

Svarthyll drikk Øko IKEA mars13

Svarthylldrikk.

Økovarer mars13 015

Økologisk tyttebærdrikk - vanskeklig å finne i andre butikker i Norge.

Her er vår vurdering av IKEA fra 2011.

Foto: Oikos ved Reidar Andestad

Annonsører

Samarbeidspartnere