MUSIKK MED MENING

10.08.2011
I dag, onsdag 10. august, braker Øyafestivalen løs. Det er duket for musikk og økologi i sann forening! Øyafestivalen har en sterk miljøprofil, og har derfor også et stort fokus på økologisk mat. Festivalen serverer tilnærmet 100 % økologisk mat, og har vært en samarbeidspartner med Oikos - Økologisk Norge siden 2003. - Øyafestivalen er sommerens øko-høydepunkt på festivalfronten, sier prosjektleder i Oikos, Marte von Krogh.


ØKOLOGI SOM SUKSESSOPPSKRIFT

Øyafestivalen serverer for niende gang de herligeste økologiske råvarer til alle Øya-deltakerne. Bare de siste to årene har de servert 130.000 porsjoner, laget av 50 tonn økologiske råvarer. Det har helt siden starten av festivalen vært viktig å vise bredden av Oslo-restaurantenes kokkekunster, og i 2003 bestemte de seg også for at maten som lages skal være økologisk.

 

ETIKK OG MILJØ I FOKUS

Øya satser på kortreiste, økologiske produkter; grønnsaker fra Akershus og Vestfold, kjøtt fra Oslo-området og krydderurter fra COOP, produsert i Lier. - Vi mener at kun beste; naturlige, sprøytefrie råvarer, er godt nok for deltakerne på Øyafestivalen, sier Miljøsjef i Øyafestivalen, Linnéa Svensson.


Kortreiste pølser på Øyafestivalen. Foto: Oikos

 

KORTREIST MOBILSLAKT

Johan Ludvig Persbråten på Persbråten Gård har levert slakt til Øyafestivalen i mange år. For første gang kunne han i år bruke Mobilslakt AS, som kom hjem på gården slik at dyrene ble slaktet i sitt nærmiljø. Bonden kunne dermed følge dyrene til bedøvelse og deretter overlate ansvaret til Mobilslakt for den videre slaktebehandlingen. På denne måten er dyrene rolige og ustressede. Dette representerer dyrevelferd i praksis og ekte kortreist mat.

 

Brødrene Ringstad sto for modning og partering av slakten, og kjøttet benyttes i mattilbudet til artister og frivillige under Øyafestivalen. Persbråten, Mobilslakt og Brødrene Ringstad har i samarbeid levert rundt 250 kg økologisk kjøtt til festivalen.

 

Øyapublikum liker også vegetarburgere! Foto: Oikos

 

OIKOS STAND

Oikos - Økologisk Norge stiller tradisjonen tro med stand under Øyafestivalen. Oikos vil fokusere på generelt informasjonsarbeid, quiz med økologiske premier og smaksprøver på blant annet økologiske "energi-shots".   - I år vil vi også vise at økologi handler om mer enn mat, og setter blant annet fokus  på økologisk kosmetikk, noe vi håper vil interessere og engasjere publikum, sier prosjektleder Marte von Krogh.

 

Øyafestivalens miljøprofil kan du lese om her.

 

Øyafestivalens program finner du her.

Annonsører

Samarbeidspartnere