Myter om mat

31.01.2013
Anna Lappé har publisert videoen "A story about food", som tilbakeviser de vanligste mytene om industrielt landbruk, på nettstedet foodmyths.org

I filmen imøtegås blant annet påstandene om at vi trenger industrielt jordbruk for å kunne produsere nok mat til alle. Svaret er ikke å bruke mer kjemikalier, men å ha små, bærekraftige enheter som ivaretar jordkvaliteten gjennom rotasjon av vekster og bruk av naturgjødsel. Det industrielle jordbruket utarmer jorden og ødelegger grunnvannet. Anna Lappé peker på hvor mye jord som i dag brukes til å dyrke dyrefor og biodrivstoff, jord som kunne vært brukt til å dyrke mat hvis vi hadde spist mindre kjøtt og brukt mindre drivstoff.

Les mer på foodmyths.org. Nettestedet har mange forslag til hva vi forbrukere kan gjøre, blant annet Real food Friday, at vi hver fredag skal spise bare mat som er laget av rene råvarer, som er produsert på en bærekraftig og etisk forsvarlig måte.

(cultura.no)

Annonsører

Samarbeidspartnere