Nå er det bare å bestille økologisk skolemelk!

25.08.2010
En nyhet fra Tine er økologisk skolemelk med bringebærsmak. Den kan nå bestilles av foreldre og skoler på www.skolemelk.no. Du kan også bestille vanlig økologisk lettmelk. – Vi anbefaler foreldre og elever å benytte seg av de to tilbudene fra Tine på økomelk og er spente på hvordan bestillingene blir denne høsten, sier daglig leder i Oikos – Økologisk Norge, Reidar Andestad.

Økomelk fra kuer som spiser kløver, gress og økologisk fôr

Den økologiske skolemelken er basert på at dyrene kun spiser økologisk fôr som ikke er utsatt for sprøyting eller kunstgjødsel. Ofte er en stor andel av fôret gress og kløver fra eng, som er gunstig for god melkekvalitet og innhold av næringsstoffer og som dermed er gunstig for både kua og dem som drikker melken. 

 

Den nye økologiske lettmelken med bringebærsmak som også er laktoseredusert, vil være tilgjengelig over hele landet. I oppsettet fra http://www.skolemelk.no/ står det at økologisk lettmelk bare tilbys i Midt-Norge.  -Til oss har Tine sagt at tilbudet om vanlig økologisk lettmelk uten ekstra smakstilsetting gjelder over hele landet, om det er nok bestillinger til at dette fungerer med leveringer.  Om de ikke gir annen informasjon enn de har på nettsiden nå, vil det ikke komme bestillinger fra andre deler av landet enn Midt-Norge, det er meget synd, sier Reidar Andestad.

 

Skolemelk er populært i Norge

I samarbeid med TINE tilbyr skolene melk til elevene hver dag. Melk sammen med matpakke er aller best, fordi næringsstoffene blir bedre utnyttet når man kombinerer brød og melk. Skolemåltidet bør bestå av brødmat (matpakke), melk (skummet, ekstra lett eller lett) og frukt/grønnsaker. Melk og ost er de beste kildene til kalsium i norsk kosthold, og en kartong skolemelk dekker 1/3 av barnets daglige kalsiumbehov, skriver skolemelk.no

Gode spisevaner dannes i ung alder. Barn i vekst trenger påfyll av riktige næringsstoffer, noe de kan få gjennom et næringsrikt skolemåltid hver dag. Skolemåltidet kan bidra til økt trivsel og samhold blant elevene, og ikke minst øke læringsevnen. Skolemåtidet gir også elevene kunnskap om et godt kosthold, matkultur og mattradisjon. 

 

Hva koster det for å få melk hele skoleåret?

Skolemelken er foreldrebetalt, og koster per stk i skoleåret 2010/2011

TineMelk Lett: kr. 3,97

TineMelk Ekstra Lett: kr. 4,00

TINE Ekstra Lett Melk Mild Kakaosmak: kr. 5,22

TINE Ekstra Lett Melk, Smak av banan: kr. 5,22

Økologisk TINE Lett Melk, Smak av bringebær: kr. 6,50

TINE Lettmelk Økologisk: kr. 5,06 (tilbud kun i Midt-Norge)

Alle variantene er 1/4 liter og prisene er inkludert mva.

 

Hvorfor skolemelk?

Melk og melkeprodukter er den viktigste kilden til kalsium og jod i det norske kostholdet.

I tillegg inneholder melk en rekke andre viktige næringsstoffer som for eksempel proteiner, B-vitaminer og fosfor. Barn som utelater melkeprodukter fra kosten kan lett få for lite av flere næringsstoffer og oppleve redusert vekst.

 

Dropp saft til barna

I følge en ny undersøkelse gjennomført av MMI (2006), er mager melk den drikken som oftest drikkes daglig i aldersgruppen 8-15 år (vann er ikke med i undersøkelsen). Dette gjenspeiles også i abonnementsordningen for skolemelk, hvor hele 90 prosent av elevene som deltar velger magre melketyper. Undersøkelsen viser også at saftforbruket er høyt, også hos de yngste barna.

I følge MMIs Barne- og Ungdomsundersøkelse (2005) oppgir 30 prosent av de yngste barna at de drikker saft daglig. Dette stemmer ganske godt med tallene fra kostundersøkelsen Ungkost 2000 (Sosial- og helsedirektoratet), hvor 41 prosent av det tilsatte sukkeret i barnas kosthold kommer fra saft og brus. Det kan virke som om saftforbruket ikke øker med alderen slik vi ser brus gjør.

 

Kalsium i melk

1 dl melk inneholder 115 mg kalsium - uansett fettinnhold.Kalsium er et mineralstoff som kroppen trenger i store mengder. Mineralstoffene kan ikke dannes i kroppen og må tilføres gjennom mat og drikke.

 

Informasjonen over er hentet fra http://www.skolemelk.no/ og http://www.melk.no/

Annonsører

Samarbeidspartnere