Nå er det blåbærtid

14.07.2011
– Hurra! Nå dukker de frem på risene sine, blå og fine, og vi kan proppe oss med naturens sunneste bær, spise oss blå rundt truten, tre dem på strå, spiser dem med sukker og melk på og lage Arne Brimis herlige blåbærpai til dessert. Ta deg en tur i skogen og hygg deg med naturens bær-overskudd, sier redaktør Wanda Widerøe i Oikos-magasinet Ren Mat. Blåbær er fulle av sunne antioksidanter og smak, de kan brukes i masse spennende mat, legger hun til.

Foto Mette Møller

 

Slik lager du blåbærpai

Mørdeigbunn

150 g økologisk hvetemel
100 g Røros-smør
50 g økologisk melis
1 lite økologisk egg

Kjør ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Det er viktig at smøret er romtemperert. Avkjøl deigen i minst 30 minutter.


Kjevle den ut. Bruk gjerne ekstra mel slik at deigen ikke klistrer seg til kjevlen. Ha deigen over i en paiform.

Stekes på 180 °C i 10-12 minutter, eller til den er gyllen.

 

Ostekrem

1 boks økologisk kremost naturell
4 ss økologisk rømme
2 ss økologisk honning
1 ss økologisk sitronsaft
2 ss økologisk sukker

Friske blåbær

Kjør ost, rømme, honning, sitronsaft og sukker stivt i en kjøkkenmaskin.

Fyll blandingen i den avkjølte kakebunnen. Topp paien med bær.
Oppskriften er hentet fra "Den siste fristelse", Versal Forlag.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere