Nå har den kommet - snus til 10 000 kr kiloet

09.12.2011
Verdens dyreste og mest eksklusive snus er nå å få kjøpt i Oslo. Kardus 2011 Carnival Blend koster 1.000 kroner boksen - tilsvarende 10 000 kroner kiloen. Til sammenligning koster 50 gram vanlig General snus, 85 kroner - det blir 1.700 kroner kiloen. Og du gjetter helt riktig, grunnen til at vi skriver om dette, er at tobakken til denne eksklusive snusen dyrkes økologisk. Det betyr ikke at den bør erstatte grønnsaker i kostholdet. Her må en være snus-fornuftig.

 

Sør i Brasil

Årets variant og er laget av tobakksplanter dyrket i Santa Cruz do Sul, Brasils sørligste delstat. Det eneste som tilsettes tobakken er litt salt og Sagatiba Velha, en prisbelønnet variant av det brasilianske nasjonalbrennevinet cachaça.

 

Økologisk og håndkuttet

Sagatiba Velha er en variant av cachaça som lages av ren, ferskpresset sukkerrørssaft. Saften destilleres i kopperpanner og lagres på eikefat der den utvikler sin gyllengule farge. Smaken har en karakter av nøtter med en viss sødme, og kan minne om karamell.
- Tobakken i denne snusen er dyrket økologisk og håndskåret med en snittflate som formidler helt andre smaksnyanser enn oppmalt snus. Den tørkes, pakkes for hånd og oppbevares i en ubrutt kjølekjede fram til den er i forbrukerens hender, skryter Conny Andersson i distributøren Swedish Match

 

Denne informasjon har vi fått gjennom skjeriOslo,no shopping, der finner du mer om denne saken

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere