Nå kommer det økokalkuner fra Andebu

28.09.2009
Så langt har vi hatt økologiske kalkuner fra Homlagården i Hardanger og fra Olav Linegaard i Rissa i Sør-Trøndelag. Nå vil to gårdsbrukere i Andebu i Vestfold legge om og satser på økologiske kalkuner, skriver Tønsberg Blad.

Kalkunfest fra Norgården - den finnes i noen butikker  og kommer fra frittgående økologiske kalkuner - snart kan de også komme fra Andebu i Vestfold. Bildet - Norgården.

Erfaring med kalkunoppdrett

Gårdbrukerne Harald Rød og Torbjørn Kjærås driver med kalkunoppdrett. Nå satser de på den økologiske varianten.

 

Prøveprosjekt med 200 frittgående


- I sommer har vi et prøveprosjekt gående. Dette involverer 200 frittgående kalkuner, opplyser de to.

Variert beiteområde

 

Beiteområdet er småkupert med trær som gir skygge og ly. Her beiter kalkunene blant annet urter og gress på et inngjerdet område.

 

Mye bedre liv for økokalkunene

En kalkun har mellom 12 og 17 ukers levetid. Rød og Kjærås synes det er viktig at kalkunene i sitt jordiske liv har det godt.

- De har det mye bedre når de får gå ute og beite på denne måten. Kalkunene blir mer harmoniske i slike omgivelser.

 

 

Produksjonsmål

- Det blir spennende å se hva slags pris vi oppnår for disse kalkunene. Er det lønnsomhet i prosjektet, legger vi opp til å produsere 2000 slike økologiske kalkuner neste år.

 

Les hele saken hos TB - Tønsberg Blad

 

 

Homlagarden

Gå inn og se de utrolige flotte bildene og informasjonen om kalkuner fra Homlagarden i Hardanger.

 

 

Apèritif gir gode tips på hvordan en kan tilbrede kalkun.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere