Næringsrik økologisk mat

01.11.2007
En rekke økologiske matvarer har et betydelig høyere næringsinnhold enn ikke-økologiske produkter. Forskjellene er særlig oppsiktsvekkende når det kommer til melk. Dette er de foreløpige resultatene av en fireårig studie finansiert av EU. Ifølge ekspertgruppen bak funnene innholder økologiske produkter også større konsentrasjon av antioksidanter.


Professor Carlo Leifert ved Newcastle University som er ansvarlig for studien, sier at utbyttemessig tilsvarer det å spise økologisk mat én ekstra porsjon med frukt og grønnsaker om dagen. Økologisk frukt og grønnsaker inneholder opp imot 40 prosent mer antioksidanter enn tilsvarende ikke-økologiske produkter, og melka inneholder hele 60 prosent mer antioksidanter.

Forskningen som nå er lagt frem utgjør en del av det som sier å være den største studien noensinne som ser på fordeler og ulemper knyttet til økologisk landbruk og økologiske matvarer.


Kilde: http://www.doktoronline.no/, 31/10-07
http://www.doktoronline.no/news/2007-10/okologiske_matvarer.html?s=fp.news

Les mer på www.medicalnewstoday.com

Annonsører

Samarbeidspartnere