Nasjonal nettverkssamling for andelslandbruk 2017

08.03.2017
Årets viktigste møteplass for andelslandbruk blir i år arrangert på Torbjørnrud hotell på Jevnaker. Nettverkssamlingen er primært for alle etablerte andelslandbruk, som i skrivende stund teller 68, fra Bodø i nord til Mandal i sør. Men også dere som vurderer å starte opp, samt landbruksrådgivere og andre som jobber på feltet er velkomne. Påmeldingsfrist er fredag 10. mars

Årets nasjonale nettverkssamling den 24. mars er den sjette i rekken. Fjorårets arrangement var i Oslo og ble kombinert med feiring av 10-årsjubileet til Norges første andelslandbruk på Øverland gård. Andelslandbruk har hatt en enorm vekst i Norge de siste årene, og det er bred enighet i alle leire om at dette er positivt for alle, både de som produserer mat og forbrukerne. Andelslandbruk bringer forbrukerne nærmere bonden, dyra og jorda.

- Vi gleder oss til å samles på Torbjørnrud til et spennende program, sier Marte og Alexandra, ledere for andelslandbruksprosjektet. De trekker fram inspirasjonsforedrag fra to andelslandbruk som virkelig illustrerer at andelslandbruk handler om så mye mer enn «bare» grønnsaksdyrking. Diskusjonen knyttet til dokument med grunnprinsipper for andelslandbruk blir også viktig, og ikke minst skal det velges to representanter fra andelslandbruk til styringsgruppen for andelslandbruksprosjektet 2017.

Andre temaer er tilbakeblikk på historien med Maria Bjune som var prosjektleder for Norges Vels prosjekt CSA – tilpasning til norske forhold 2002 – 2008. Vi får også praktisk informasjon blant annet knyttet til Debio-sertifisering og regler for merverdiavgift, og alle kan glede seg til innlegget fra Birte Usland som vil sette andelslandbruk inn i en større sammenheng. Hun er både andelsbonde og sentralstyremedlem i Norges Bondelag.

Dagen avsluttes med middag og sosialt samvær. På lørdag arrangerer Oikos Hadeland gårdsbesøk på De Haas andelslandbruk, Falang gård og Hadeland andelslandbruk. Omvisningen avsluttes med formiddagsmat på Aslaksrud gård kl. 12.00. Her drives det både flergårdssamarbeid og kjøttproduksjon. Vi gleder oss, og håper mange har anledning til å benytte denne unike muligheten til å se hvordan andre andelsgårder driver.

Du finner program for årets samling her

Påmelding her


For spørsmål ta kontakt med Alexandra Devik på alexandra@oikos.no eller 24124110


Vi håper å se akkurat DEG på årets nettverkssamling!


Tekst: Jens Petter Homleid
Foto:  Vilde Vegem/jubileumsmiddagen på Øverland gård

Annonsører

Samarbeidspartnere