Nationen skriver mest om økologisk mat

13.10.2009
Av norske media er det Nationen som skrver mest om økologisk mat. Deretter ligger Aftenposten og VG likt på andre plass, fulgt av Dagbladet og Stavanger Aftenblad. Tallene er hentet fra medibyrået Opoint for Oikos.

Avisa Nationen er den som skriver mest om økologisk mat i Norge. De er også på topp når en ser på hvem som skriver mest om økologisk landbruk.

Kilde: Tine

Hva med økologisk løksuppe?  Tine-bilde.

Lokalaviser

Av lokalavisene er det Østlendingen som ligger øverst fulgt av Drammens Tidende.  Oikos sin vurdering er at Trønder Avisa ville ha kommet høyt opp, om den hadde vært med i denne tellingen.

 

Hvilke media skriver mest om økologisk mat?

     
Nationen 69  
aftenposten papir 36  
VG papir 36  
Dagbladet pap 32  
Stavanger Aftenblad 32  
Aftenposten 30  
Handelsbladet 30  
Stavanger Aftenblad pap 28  
Adresseavisa pap 26  
Østlendingen - papir 23  
Klassekampen 23  
NRK 21  
Drammens Tidende papir 21  

 Tallene viser antall medieoppslag med kombinasjonen økologisk mat

fra 1.1.09 til 13.10.09.

 

Negativt om økologisk mat

Ser vi på hvilke aviser som for 2009 kommer høyest ut på antall oppslag med kombinasjonen "økologisk mat er ikke sunt" er det Aftenposten papir med 7, Stavanger Aftenblad med 7, Aftenposten 6 og Adresseavisen 6. Nationen som har flest opplag på økologisk mat totalt, har bare en uttelling på 4 på kombinasjonen "ikke sunt".  Søker vi for 2008 er det Aftenpostens Aftenutgave som kommer ut med 4 treff på "økologisk mat er ikke sunt", andre media ligger på 2, 1 eller ingen.  Alle tallene er basert på søk hos Opoint.

 

 

 

 

54 % av Nationens lesere er opptatt av økologisk mat

Tun Media har spurt sine lesere om hva som kjennetegner nationen.no sine brukere.   54 % av nationen.no sine brukere svarer at de er opptatt av økologisk mat 56 % av nationen.no sine brukere er villige til å betale merpris for økologisk mat 44 % av nationen.no sine brukere er IKKE villige til å betale merpris for økologisk mat 16 % av nationen.no sine brukere er villige til å betale mer enn 20 % merpris for økologisk mat. 

 

 

DN er vinner på økologisk vin!

Når vi søker på økologisk vin er det Dagens Næringsliv som troner helt klart i toppen. Her er det  29 oppslag i 2009, mot 12 i VG, og 11 i Dagbladet og Dagsavisen.

 

-------------

Denne saken er laget av Reidar Andestad, Oikos reidar@oikos.no

 

Annonsører

Samarbeidspartnere