Nei fra kunnskapsministeren til økologisk skolefrukt

20.05.2008
- Hvilke økonomiske tiltak vil Regjeringa sette inn for at økologisk mat blir et reellt valg i den statlige skolefruktordninga, spør Bjørn Jacobsen (SV) kommunal- og regionalministeren.
- Det burde være en selvfølge at skolebarn får tilgang på sunn usprøyta økologisk frukt, uttaler Reidar Andestad i Oikos.
I svaret fra kunnskapsminister Solhjell (SV) går det fram at det ikke vil gis spesiell støtte til økoskolefrukt i de 218 mill. kroner som er bevilget til skolefruktordninga for 2008.

Spørsmålet fra stortingsrepresentant Bjørn Jacobsen (SV) er nå behandlet. Kommunal- og regionalministeren sendte spørsmålet over til kunnskapsministeren.

Les hele det skriftlige spørsmålet fra Jacobsen og svaret fra kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) her:
http://epos.stortinget.no/SpmDetalj.aspx?id=40359

Går inn for 15 prosent økologisk
I Soria-Moria-erklæringa går regjeringspartiet SV inn for 15 prosent økologisk produksjon og forbruk innen 2015. Oikos synes at svaret fra Solhjell rimer lite med deres egen målsetning.

- Oikos støtter at ordningen med økologisk frukt må gis en støtte ut fra dagens innkjøpspriser som gjør at ordninga kan opprettholdes og helst utvides, uttaler daglig leder Andestad i Oikos.

Usprøyta økologisk frukt
- Det burde være innlysende at skolebarn får tilbud om usprøyta og sunn økologisk frukt, sier han.

- Det er få ting som blir sprøyta så mye som frukt. Vi vil vel gi våre barn mat av høg kvalitet? spør Andestad.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere