Änglamark med uhomogenisert surmelk

24.02.2015
Coop har i fem år hatt stor suksess med sin økologiske lett og ekstra lett melk fra Rørosmeieriet. De selges under Änglamark-merket. Nå kommer enda en variant: Økologisk syrnet melk naturell.

Coop - litt ditt er igjen på banen med et nytt melkeprodukt: Coop Änglamark Økologisk syrnet melk. Og det er heløkologiske Rørosmeieriet produserer den.

– Jeg har litt skrekkblandet fryd foran denne lanseringen, for jeg har en følelse av at dette kommer til å bli et stort produkt for oss. Så jeg håper bare at vi klarer å håndtere etterspørselen, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund ved Rørosmeieriet i en pressemelding fra Coop.

Uhomogenisert

Melken er basert på Rørosmeieriets unike tjukkmelk og syrningskultur som er tilsatt kjernemelk.

– Den er lavpasteurisert og ikke homogenisert, noe som er helt unikt, forteller meieribestyreren.

- Dette er virkelig bra. Uhomogeniserte melkeprodukter, der melkefettet altså får lov til å oppføre seg normalt, er noe veldig mange har spurt etter, de gangene vi i Oikos har bedt vårt publikum om innspill, sier ernæringsfysiolog Kari Tande-Nilsen i Oikos.

Utnytter råvaren

Coop Änglamark syrnet melk inneholder altså kjernemelk, en råvare det er liten tradisjon for å bruke i Norge.

Kjernemelka er et restprodukt etter vår produksjon av Røros Smør, og for meg er det absolutt artigste med den nye melka at vi nå får utnyttet råvaren enda mer optimalt, noe som er en viktig faktor i økologien, sier meieribestyrer Lund.

Langsiktig plan

Lanseringen av Coop Änglamark syrnet melk er det tredje trinnet i Coop sin satsing på økologiske melkeprodukter fra Rørosmeieriet. Først kom Änglamark økologisk ekstra lettmelk, i fjor lanserte de økologisk lettmelk, og nå kommer altså også et syrnet alternativ.

– Vi har et tett og godt samarbeid med Rørosmeieriet, med en langsiktig plan for felles satsning på økologiske produkter til det norske markedet, sier ansvarlig for egne merkevarer i Coop Hege Berg-Knutsen.

– Denne lanseringen gjør at Änglamark blir enda mer synlig som et godt alternativ i meierihylla.

Annonsører

Samarbeidspartnere