Nøkkelhullsmerket og Nyt Norge godkjenner utvannet Rema-kylling

25.04.2012
-Det skjer bekymringsfulle ting rundt matkvaliteten i Norge, sier ernæringsfysiolog Kari Tande Hansen i Oikos – Økologisk Norge. Hun viser til at Rema 1000 nå er ute med kylling som sprøytes inn med vann- og saltblanding for at produktet skal være billigere.

Hun er også overrasket over at nøkkelhullsmerket og merket Nyt Norge ikke har strengere kvalitetskrav enn at den nye utvanna kyllingen godkjennes med deres merker på.

 

-Dette er utvikling i feil retning, sier ernæringsfysiolog Kari Tande Hansen i Oikos - Økologisk Norge om matvarer som skal tynnes ut med vann og saltblanding. Foto: Nadin Martinuzzi.

 

Godt kjøp hos Rema?

Denne uken lanserer Rema 1000 produktserien «Godt kjøp», noe som blant annet gir deg billigere kyllingfilet. Haken er at kyllingen er innsprøytet med saltlake, slik Aftenposten skrev tirsdag. Rema 1000 forventer at produktet blir en suksess, og viser til at både svensk og dansk kylling er behandlet på denne måten.

 

- Dette er produkter med ekstra lav pris, og man får et godt produkt i forhold til prisen man betaler. I Sverige og Danmark selges det nesten bare kyllingfilet med salt og vann. Dette gjør fileten saftigere og man unngår at kyllingen blir tørr, sier Ole Førre Skogstø, kategoriansvarlig for kjøtt i Rema 1000, til VG Nett.

 

Les mer på VG-nett her

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere