Norsk økologisk mat hos Innovasjon Norge

07.12.2010
Det kan snart bli enda hyggelige å spise lunsj hos Innovasjon Norge. Kantina ved Innovasjon Norges hovedkontor er nå ute med anbudsdokument for matlevering, der de informerer om at de helst vil benytte økologiske råvarer. - Det er inspirerende når statlige etater følger opp regjeringens målsetting om 15 % økologisk mat, vi utfordrer andre statlige etater til å følge Innovasjons Norges eksempel, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

Måltid fra havet og fra norsk natur basert på økologiske råvarer, det vil Innovasjon Norge ha i sin kantine. Foto: Innovasjon Norge.

 

Vil ha norsk mat med høy kvalitet

Kantina til Innovasjon Norges hovedkontor i Oslo serverer daglig lunsj til 350 ansatte. Kjøkkenet har fokus på at maten skal være norsk og av meget god kvalitet. Våre dyktige kokker produserer alt fra grunnen med sesongens beste råvarer. Kunden ønsker fortrinnsvis å benytte økologiske råvarer.  Informasjonen finner du på hos Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi)

 

 Hvem er best på innkjøp av økologisk mat?

-Det er Forsvaret Midt Norge og St. Olavs Hospital i Trondheim som har vært i front med økologiske innkjøp så langt, sier Reidar Andestad.  Når det gjelder kommuner har Stavanger og Sandnes vært langt framme.  En del kommuner som har vært med i Økoløftprosjektet har jobbet med mer å få inn mer økologisk mat til barnehager, kantiner og sykehjem.   

 

 

Saken er basert på Difi-melding 6-12-10.

 

Her er link til informasjon hos Difi

 

Her finner du mer informasjon om Innovasjon Norge

Annonsører

Samarbeidspartnere