Norsk økomat på flygrensen

01.07.2009
Hvorfor mener mange utlendinger vi har besøk av, at det er mye økologisk mat i Norge?

Bildet: Ostedisken på tolllfriavdeling på Gardernmoen har flere økologiske oster å by på. 


Det er ikke fordi våre besøkende har trålet norske butikker, at de tror det er så mye økomat i Norge. Mange forteller at de tar det for gitt at Norge er fremste rekke på dette miljø og matområdet.  Men når jeg sjekker opp, er denne forestillingen hos en del bygd på det matbildet at de fikk, når de har vært innom butikken for salg av tollfri norsk mat på Gardermoen. 

 

 

Bildet: Derinngarden sin camembert ost kan du kjøpe tollfritt på Gardemoen og ta med som gave til deg selv eller til andre

 

 

Her i salgsdisken for typisk mat fra Norge finner vi flere økologiske oster fra Derinngarden i Møre og Romsdal og økologisk bruntost fra Hemsedal Ysteri.  Hemsedal ysteri  har klart det som Tine ennå ikke har klart, å produsere økologisk brunost. Men så bruker de også navent "Himmelspannet", og da er det jo ikke lett å konkurrere for noen som helst.

 

Skal du på Jazzfestival til Molde i sommer eller gjøre andre sprell i Romsdal eller Nordmøre kan du ta turen oppom den staselige Derinngarden på Eide.

 

 

Bildet: Harahorn er økologisk brunost som tilsatt sirup og fløte - og navnet kommer av fjellet Harahorn

 

 

Vi gratulerer Derinngarden og Hemsedal Ysteri med strategisk markedsplass og god profilering av fine økologiske gaveprodukter fra Norge. 

 

Så nå, neste gang, vet du hva du skal ta med deg, som en liten smakfull gave fra Norge.

 

Vil du vite mer kan du bruke lenkene under:

 

http://www.derinngarden.no/

 

http://www.himmelspannet.no/mal.php?side=htm/produkter/gommo/gommo.php

Annonsører

Samarbeidspartnere