Ny EU-logo for økologiske produkter er på plass

08.02.2010
Den åpne avstemmingen om EUs nye logo for økologiske produkter er nå avsluttet og vinneren er kåret. Det nye merket tas i bruk fra 1. juli 2010.

Over 3400 studenter fra hele Europa leverte inn forslag til ny logo. Til slutt sto avstemmingen mellom tre ulike merker. Vinneralternativet fikk 63 % av de 129 493 stemmer som kom inn over internett.

 

Oikos, økologisk fellesorganisasjon, hilser det nye økologiske logoen velkommen.  -Den nye logoen er vesentlig bedre enn EU-merket som har vært i bruk. Merkets symboler som stjerner og grønt blad vil gjøre det enkelt for forbrukerne å forbinde dette med en felles europeisk godkjenning og til miljøkrav, sier Reidar Andestad i Oikos. Det er de samme krav til å få godkjent et produkt som økologisk i Norge som det er i EU, med unntak av noen få nasjonale særbestemmelser

 

Offisiell start for bruk av merket er 1. juli 2010. Det blir en overgangsperiode frem til 1. januar 2012, men etter denne datoen skal merket være en obligatorisk del av alle ferdigpakkede økologiske produkter i EU-/EØS-området, også i Norge. Denne endringen vil ikke få innvirkning på nasjonale merker, og her i landet vil det nye EU-merket kunne brukes i kombinasjon med Debios velkjente Ø.

Annonsører

Samarbeidspartnere