Ny nettbutikk for økologiske småplanter

08.02.2016
Økologiske småplanter i pluggbrett og potter, kan nå bli tilgjengelige i hagesentre over hele landet og for privatkunder i Østlandsområdet. De Haes gartneri på Jevnaker har startet nettbutikk med godt utvalg.

Med nyetablert nettbutikk tilbyr økologiske De Haes gartneri et stort utvalg av Debio-godkjente grønnsaks- og urteplanter i pluggbrett og potter. Kundene er hagesentre, økologiske andelslandbruk, profesjonelle grønnsakprodusenter og privatpersoner.

Stort utvalg
Hele 84 ulike produkter kan kundene i nettbutikken velge blant. Her finner man alt mulig fra aubergine og artisjokk til kål, purre og squash. – Vi bruker selvsagt økologiske frø, forteller Arvid Udo De Haes til oikos.no, – og vi samarbeider med frøfirmaet Solhatt. De aller fleste sortene kommer fra dem.

De Haes gartneri produksjon av småplanter6-pakk og brett
Til privatkunder og butikker som vil ha småplanter for videresalg, leveres plantene i 6-pakker, mens yrkesdyrkere som trenger større kvanta kan få levert vanlige pluggbrett. Vi har også kontakt med flere mindre butikker på Østlandet som vil ta inn våre planter, sier De Haes.

Bioenergi
Om sommeren varmer sola opp veksthusene, men i vintermånedene bruker De Haes lokal bioenergi til oppvarmingen.
– Jevnaker Almenning leverer tynningsvirke og energivirke til oss. Dette får ligge og tørke over sommeren og etterpå fliser vi det opp og fyrer med det, forteller økogartneren.

Også til hagesentre
– Vi kan også levere planter for videresalg til hagesentre over hele landet, fortsetter De Haes. – Vi har i mange år produsert økologisk eføy som selges via grossist, og større leveranser av småplanter kan vi sende med det vanlige systemet for plantetransport.

På tide å bestille
Både andelslandbruk og privatkunder kan nå bestille alt de vil ha i nettbutikken. Når plantene er klare utpå våren, får privatkundene beskjed og kan så komme og hente selv. Gartneriet til familien De Haes ligger på Hadeland, omtrent midtveis mellom Roa og Jevnaker.
Mindre kvanta vil vi kunne levere på ned mot fire ukers varsel, men for større kvanta må vi ha bestilling 12 uker før levering, sier De Haes. Så det begynner å bli på tide å planlegge våren.

Gartneriets Facebookside finner du HER
Nettbutikken finner du HER

De Haes gartneri driver produksjon av småplanter

Tekst: Marit Grinaker Wright
Foto: De Haes gartneri

Annonsører

Samarbeidspartnere