Ny runde økodemo i butikk

27.08.2014
I løpet av høsten vil det gjennomføres vel 150 nye butikkdemoer av økologiske varer i Oikos regi. -Demoene er fordelt på vel 10 produsenter og 70 butikker, sier Cathrine Andersen markedsrådgiver i Oikos.

I disse dager legges de siste detaljene for planene for butikkdemonstrasjoner av økologiske varer, som skal gjennomføres i høsten 2014.
-Våre demonstratører har kunnskap om økologisk mat og landbruk, og er kurset for å holde demonstrasjoner i butikk. På oppdrag fra økoprodusenter viser de fram utvalgte økologiske produkter, deler ut delikate smaksprøver og snakker med interesserte kunder. Ved demo får kundene anledning til å møte førstehåndskjennskap til økologisk matproduksjon, forteller Andersen som har ansvaret for Oikos økodemoer.


Økt kjennskap og interesse
Hensikten er å skape blest om økologisk mat generelt og utvalgte produkter spesielt, ved å servere deilige smaksprøver. På denne måten søker man å øke kjennskapen til og interessen for økologisk mat, og dermed øke salget.
Gjennom vårt prosjekt tilbyr vi produsentene å markedsføre sine produkter gjennom butikkdemoer, til en godt subsidiert pris. Prosjektet er støttet av Landbruksdirektoratet.


Koordinering og opplæring
-Rollen til Oikos er å rekruttere dyktige demonstratører. Deretter har vi en koordinator som er kontaktleddet mellom demonstratørene og butikkene. Videre sørger vi for å samle flere av landets største og dyktigste økoprodusenter med behov for å øke kjennskapen om sine produkter. Vi er hovedsakelig i kontakt med leverandører som allerede er i markedet og har varer i den enkelte butikk. Videre tilbyr Oikos demoutstyr og sørger for både teoretisk og praktisk opplæring av eget demo-personell. I dette ligger både produktopplæring, helst ute hos produsent, og en generell undervisning i det å demonstrere i butikk. -Per i dag har vi en solid og trofast stab med demonstratører, men noe utskiftning og fornyelse skjer med jevne mellomrom, informere Cathrine.


Fordel med erfaring fra gård
Oikos trenger demopersoner som kan formidle kunnskap om økologisk mat og landbruk, og vise frem et utvalg av gode økologiske produkter i butikk. Som demoperson må du være positiv og imøtekommende, fleksibel og løsningsorientert, interessert i økologisk landbruk og mat, og du må like å snakke med mennesker. Du bør også ha kunnskap om matlaging og salg. Det er selvsagt en stor fordel hvis du har erfaring fra økologisk gård/produksjon selv. I tillegg bør du disponere bil.


Har du spørsmål vedrørende økodemo kan du kontakte Cathrine@Oikos.no

Annonsører

Samarbeidspartnere