Nye økovarer i butikkene

01.02.2010
I dag er et av årets tre lanseringsvinduer for nye varer i dagligvarebransjen. I år igjen er det mange spennende økologiske produkter å finne blant de nye produktene.

Grillpølser er blant produktene som lanseres i dag. Foto: Norgården

Hverdagsmat og delikatesser

I år er flere av nylanseringene enkel hverdagsmat. I Ica kommer det økologisk fiskegrateng i merket I love eco. Norgården lanserer økologiske grillpølser som vil bli å finne i Coop Mega, Coop Obs!, Meny, Ultra, alle ICA-butikkene og på Smart Club. Prior kommer med flere produkter av kylling, blant annet gourmetkylling, kyllinglår uten ben og hel høne.

 

  

Fjellost fra Hemsegarden blir lansert i Coop. Foto: Hemsegarden

 

En av de mest spennende lanseringene er en fjellost fra Hemsegarden. Osten er en halvfast lagringsost som er lagret i fem måneder og har en søt, nøtteaktig ettersmak. Den blir laget i Hemsedal av den sveitsiske ysteren Fabian Widmer, som har vunnet flere priser for sine oster. Osten blir lansert i Coops Smak forskjellen serie.

 

 

Kamp om hylleplassene

Lanseringen av nye varer går på beskostning av de eksisterende produktene. Det finnes ikke ledig plass i hyllene til matvarebutikkene, og varene må nå opp til høye salgsmål for å beholde sine plasser. Det er også langt fra sikkert at de nye produktene blir på markedet. Internasjonalt må man regne med at kun 3 av 10 nylanseringer blir i hyllene. I følge E24 er dette tallet noe høyere i Norge.

 

 Se etter produktene i din butikk

- Det er gledelig at det blir stadig større variasjon av økologisk mat. Jeg gleder meg spesielt til å prøve fjellosten fra Hemsegarden, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos. Prosjektleder Idun Bjerkvik Leinaas er spesielt fornøyd med lanseringen av de økologiske grillpølsene. Dette produktet har lenge vært etterspurt av de festivalene Oikos jobber med på festivalprosjektet.

 

Da er det bare å lete etter de nye produktene i din nærbutikk! Om ikke du finner varen du leter etter, kan du spørre butikken om å ta de in, det er samtidig viktig å fortsette å etterspørre de gamle økoproduktene slik at ikke disse blir tatt ut av hyllene.  

 

Les mer om produktlanseringene på E24

Annonsører

Samarbeidspartnere