Nye salater med smak av urter

21.06.2011
Den danske matkjeden Irma kommer med nye tiltak for å løfte nordisk smak. Nå lanserer de en ny salatserie hvor de nordiske urtene som fennikel, portulakk og cikories skal pirre folks smakssanser, skriver Økologi og Erhverv. – Veldig spennende med nye smaker på salat! sier redaktør Wanda Widerøe i Oikos magasinet Ren Mat, som er spent på hvordan danske forbrukere vil ta i mot dette.


Portulakk grønnsak kommer nå i salater i danske Irma-butikker

Cichories i blomst - Foto:  Wikipedia

 

Salater basert på nordisk smak

Siden ruccula på 1990-tallet overtok en del av plassen i salatskålen, har det ikke skjedd så stor utvikling på salatfronten etter isbergsalaten og kinakålen. Nå vil Irma endre på dette og lanserer fire salater med urtesmak. Salatene er inspirert av det nordiske kjøkken og munkenes urtehager i middelalderen.

 

Fennikel fås mange steder i Norge, så den kan du lett teste ut i din salat.  Foto: Matguiden


Urter vi nesten hadde glemt

- Vi har spist de samme salater i årtier. Nå får vi mulighet for å smake på sprø salater som er smaker av fire urter vi nesten har glemt å dyrke. Urtene gir salatene et snev av bitterhet, lakris eller pepperrot, sier ernæringsrådgiver Henriette Winther i Økologisk Landsforening. Urtene har vært i Irma-butikkene fra 9. juni og inngår i de 12 ulike, økologiske salatene fra Lykkegårdens sortiment.

 

4 urter utvalgt av 125

I alt var det 125 forskjellige urter som ble testet ut på særlig smak og holdbarhet, før de altså satt igjen med disse fire som Irma nå satser på. Når vi får disse her i landet er uvisst.

 

 

Denne saken bygger på utdrag av en artikkel i Økologi & Erhverv.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere