Nye sorter norske økoepler

24.06.2010
Nye økologiske eplesorter er i medvind. Norge er i verdenstoppen innen utvikling av robuste økologiske eplesorter, og de nye sortene faller i smak hos både voksne og barn, forteller Nofima Mat. Gjennom det brukerstyrte forskningsprosjektet ”Økologiske epler for Norge” har man funnet frem til 5-8 nye økologiske eplesorter som både er resistente mot skurv og tilfredsstiller forbrukernes smakskrav.
Oikos - Økologisk Norge er glad for dette utviklingsarbeidet som kan gi grunnlag for større og bedre økologisk epleproduksjon i Norge, sier daglig leder Reidar Andestad.

 Bildet viser fruktblomstring i et gammlet felt i Leikanger i mai i år.  Nå kan snart nye og økologisk tilpassa eplesorter erobre de vakre fruktbygdene. Oikos bilde.

 

Smaker bedre

 

- Forbrukertester, som er gjennomført både i skoleklasser, på hotell og i butikker, viser at de nye økologiske eplesortene kommer minst like godt ut smaksmessig som både andre økologiske sorter og konvensjonelle norske sorter, forteller Anne Segtnan, leder for sensorisk panel hos Nofima Mat.

 

Vil ha søte og saftige epler


I forkant av smakstestene kategoriserte de profesjonelle sensoriske dommerne hos Nofima Mat eplesortene ut fra sensoriske egenskaper som søte, saftige, fruktige, sprø, melne, sure og bitre.

 

Les hele saken hos Nofima Mat

Annonsører

Samarbeidspartnere