Nyhet! Pierre Robert Organic Collection

16.09.2009
Pierre Robert Organic Collection er en ny serie med knesokker og strømpebukser i økologisk bomull. Oikos har hjulpet til med informasjon og prosessen rundt sertifisering.

Det er kjempeflott at Pierre Robert har lansert produkter i økologisk bomull, sier Maiken Pollestad Sele i Oikos. Nå må vi som forbrukere vise at det har betydning for oss at klær er produsert på en helse- og miljøvennlig måte, slik at sortimentet kan utvides.

 Sertifiserte, økologiske sokker og strømpebukser i dagligvarehandelen

Endelig er det kommet sokker og strømpebukser i økologisk bomull i dagligvarehandelen, dette blir et fint supplement i butikker med godt utvalg i økologisk mat, sier rådgiver i Oikos, Maiken Pollestad Sele. Man må tenke på helsa til bomullsproduserende bønder og sin egen hud også, fortsetter hun, ikke bare på sunn mat.

 

Sele forteller at hun var med på å holde kurs om økologisk bomull for tekstilbedrifter som er medlemmer i Initiativ for Etisk Handel (IEH) i september 08, hvor Margrethe Vikanes fra Pierre Robert Group var med. - I ettertid har vi holdt kontakten og jeg hjulpet til med mer informasjon, spesielt i forhold til å sørge for sertifisering av produktene. Det er veldig viktig å ha sertifisering for at det skal være et troverdig produkt, så PRG bestemte seg for å gå for GOTS-sertifisering (Global Organic Textile Standard). I første produksjon er ikke GOTS-logoen med på produktene, men det vil komme i neste omgang.

 

Det er stor miljøgevinst ved å produsere økologisk bomull. Foto:Maiken P. Sele

Flotte produkter til en rimelig pris med støtte til bomullsbønder

Produktene finnes i to forskjellige mønstre og tre forskjellige farger, og prisene er langt fra avskrekkende. Produktene finnes i følgende butikker: Coop Mega, Coop Obs!, Coop Extra, Spar Supermarked, Ica Supermarked, Ica Maxi og Meny.

 

Har du lyst å gi noen andre eller deg selv en helse- og miljøvennlig gave som også bidrar til at småskala bønder får en bedre hverdag, kan du kjøpe PRGs økologiske sokker eller strømpebukser neste gang du er ute på mathandel. PRG støtter Oikos' utviklingsprosjekt i Zambia, ODISSA, som en del av deres samfunnsansvar. Vi har fått til et godt samarbeid der vi er nyttige for hverandre, det er jeg veldig glad for, avslutter en fornøyd Maiken P. Sele.

 

  • Les mer om hvorfor det er viktig å produsere og kjøpe økologisk bomull her
  • Les mer om PRGs' "Organic Cotton Collection" her.
  •  For å se oversikt over hvor du finner økologiske klær og andre tekstiler, gå til Hvor får jeg tak i økotekstiler?

Annonsører

Samarbeidspartnere