Nyt god mat og vakre steder i sommer-Norge!

15.06.2011
Opplevelsene står i kø, få med deg årets økoguide i siste nummer av Ren Mat!
Sommeren er her, og Ren Mat er ute i god tid før ferien med sin sommerutgave som inneholder en stor økologisk guide til spisesteder, gårdsutsalg, overnattingssteder og andre adresser i hele Norge.
– Nyttig guide for alle som vil oppleve hyggelige steder, kvalitetsmat og økologiske produkter og tilbud, sier redaktør Wanda Widerøe. – Bruk denne guiden som et kart og en inspirasjonskilde til å reise litt i sommer i eget land!

Foto:  Innovasjon Norge

 

Wanda innrømmer at hun ikke trodde at det var et så bredt utvalg av økologiske alternativer i Norge. Hun tror mange andre også blir overrasket over mangfoldet. Over 200 spisesteder, overnattingsplasser og arrangementer blir omtalt i årets guide. Bare i Oslo er det 32 restauranter, kafeer, butikker og arrangementer som blir løftet fram. - At det finnes såpass mange økologiske gårdsutsalg vi kan besøke, gir et godt utgangspunkt for en fin sykkel- eller biltur i ferien, sier hun. - Nærmere råvarenes opprinnelse kommer du ikke. Veldig mange av disse hyggelige, lokale utsalgsstedene er verdt en omvei, mener hun.

 

 

- I Norge omsettes en stor andel av økologisk mat utenom de vanlige butikkene, sier hun. - Derfor er det hyggelig å kunne løfte fram disse stedene slik at folk lettere kan finne veien og heie litt på bonden som sliter for at vi skal få god, ren mat.

 

 

Noen av de beste dagligvarebutikkene er også med i guiden, fordi disse gjør en ekstra innsats for å skaffe og selge økologiske varer og derved fortjener å bli nevnt. Det samme gjelder mange musikk- og matfestivalene med fokus på økologisk mat. Guiden forteller deg også om økologiske parfymerier og frisører, og mange steder og byer i landet har abonnementsordning med økologiske matkurver "rett hjem". Disse leverandørene er også med. Skulle noen være glemt, er det bare å sende en mail til redaksjonen, så skal vi få dere med i den guiden som ligger her på nettet, sier Wanda.

 

 

For å få Økoguiden tilsendt må du være medlem i Oikos - Økologisk Norge eller abonnere på Ren Mat. Denne spesialutgaven av Ren Mat trykkes i et høyt opplag og vil også bli delt ut ved en rekke arrangementer i løpet av sommeren.

 

Vil du bli medlem eller abonnere - trykk her.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere