Nyt Norge eller Nyt Afrika?

08.10.2012
Må vi velge? spør fungerende daglig leder i Oikos - Økologisk Norge, Maiken Pollestad Sele.



Jeg står i butikken og ser på honning, men det kunne like gjerne vært kaffe, te, kakao, bønner eller krydder. Det finnes en tydelig merket «Afrikansk honning», fra Etiopia, flere andre norske og europeiske, også økologiske. «Dette er ikke vanskelig», tenker jeg, «en afrikansk og en norsk økohonning. Honning er sunt, det kan vi gjerne spise mer av».

 

Heldigvis blir flere og flere mer opptatt av å vite hvordan maten blir produsert og hvem som har produsert den. Folk engasjerer seg. Fokuset på mat øker. Tidligere i år demonstrerte norske bønder, og satte i gang kampanjen «Kjærlighet til norsk mat». Flere miljø- og utviklingsorganisasjoner står bak kampanjen «Nyt Afrika». Det er ingen store motsetninger mellom disse initiativene...Les mer i Dagsavisen

Annonsører

Samarbeidspartnere