Nytter ikke med Red Bull

16.12.2010
-Kvalitetsmat er viktig, det nytter ikke å fyre opp kroppen med Red Bull, sier matminister Lars Peder Brekk og har Petter Northugs sponsoravtale i tankene. Det er i forbindelse med det økologiske mattilbudet under håndball EM at statsråden kommer med sitt utspill, ifølge Nationen. Brekk er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og idrett, og han er kritisk til at maten som serveres på idrettsarrangementer ofte er hurtigmat.
- Flott at Brekk er så tydelig imot hurtigmat og usunn drikke, sier Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge og gleder seg over den positive responsen økologisk mat har fått under EM.

-Man blir ikke sprek av Red Bull, sier Landbruksminister Lars Peder Brekk og utfordrer idrettsungdom og andre til å velge bort hurtigmaten og spise sunn mat og gjerne økologisk. LMD gjennom SLF er med på å sikre sunn mat under håndball EM. Foto:Red Bull

 

God gjennomføring med økomat på håndball EM

-En rekke aktører har bidratt i forbindelse med satsing på økologisk mat ved EM, forteller prosjektleder Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge.  Bama har vist godt utvalgt av økofrukt og -grønt med populære dipp-varianter, og Tine har presentert sine økologiske produkter.  Ved kioskene på areanen har det vært solgt økologisk mat og drikke. Responsen har vært positiv, forteller Marte von Krogh. 

 

Godt kosthold gjør kosttilskudd unødvendig 

 - Det er viktig med et kosthold som gjør at man ikke trenger kosttilskudd. I tillegg må maten smake og se delikat ut. Landslagslegen Ola Sand forteller også at han aldri har opplevd så mye positiv tilbakemelding på maten fra håndballjentene.- Maten som er blitt servert har vært god og variert, noe som er spesielt viktig i et mesterskap, sier han.

Også markedsansvarlig i Håndballforbundet, Gunnar Nybø, sier at de aldri har fått så mye skryt av maten.

Han forteller videre at det ikke bare er håndballjentene som har får økologisk mat, det har også flere hundre frivillige og pressefolk.

 

Økologiske smaksprøver

Avtalen mellom SLF og Håndballforbundet gir norsk økologisk landbruk muligheten til å nå ut til et bredt publikum. Det er Oikos - Økologisk Norge som har hatt ansvaret for serveringen og profileringen av økologisk mat under EM. De har, i tillegg til økologisk matservering, hatt en stand hvor publikum har fått informasjon om økologisk mat og hvor det er gitt smaksprøver på økologiske produkter.

Interessen har vært stor både blant store og små håndballsupportere som stoppet opp ved standene før kampene og i pausene.

 

Flotte spydspisser

 - Håndballjentene er flotte rollemodeller for økologisk matsatsing. Den økologiske profilen under EM vil bidra til økt handel og interesse rundt økologisk mat, sier markedsansvarlig Nybø i Håndballforbundet.

 

 

 

Økologiske appelsiner fra Bama under håndball-EM. Foto:Oikos.

 

Statens Landbruksforvaltning (SLF) har samarbeidsavtale med Norges Håndballforbund om økologisk matprofil på arrrangementet.  Oikos har hatt i oppdrag å følge opp dette. - Meget spenennde og morsom oppgave, sier Marte von Krogh.  Et stort publikum har fått muligheten til å smake økomat på en idrettsarena, det er fin løfting av gode råvarer og produkter, sier hun og tror dette inspirer forlk til å handle mer økologisk når de er i butikk.

 

Her er noen bilder fra Økomat-frontingen.  Foto: Idun Leinaas.

 

 

 

 

------

Saken er basert på artikkel av Marit Fiksdal i Nationen torsdag 16.desember.

Annonsører

Samarbeidspartnere