Oikos - Økologisk Norge markerer Nordisk klimadag i dag, den 11.11.11

11.11.2011
I dag markerer Oikos – Økologisk Norge ved prosjektleder Helle Johnsrud, Nordisk klimadag med matworkshop og fordrag om økologisk mat og klima. Markeringen foregår på 15 ulike skoler i Oslo, Akershus, Hedmark og Trøndelag. I Oslo-området vil dette foregå på St. Sunniva, Nordstrand grunnskole og Bekkelaget aktivitetsskole i Oslo og Stabekk, Hasle grunnskole og Steinerskolen i Bærum.

 

Elevene får innblikk i økologisk mat og klimautfordringer. Temaene som skal tas opp er:

Hva er klimavennlig mat?

Hvilke råvarer er klimavennlige og nordiske?

Hvordan produseres og transporteres næringsmidler, og hvordan påvirker dette klimaet? 

 

”Ny Nordisk Snacks”

En av postene på programmet er at elevene skal lage sine egne oppskrifter på ”Ny Nordisk Snacks”. Der kan elevene slippe kreativiteten og fantasien løs og lage klassens mest klimavennlige, sunne og velsmakende snacks. Utdrag fra de mest innovative, tankevekkende bidragene fra begge aktivitetene blir med i en nordisk kokebok og i en fellesnordisk nettpublikasjon med og om klimavennlig mat fra hele Norden. Elevene med de mest spennende oppskriftene blir premiert og deres bidrag blir med i "Nordisk kokebok”.

 

Det er Nordisk ministerråd og de nordiske undervisningsministrene som står bak Nordisk klimadag. For mer informasjon gå inn på vår nettside HYPERLINK "http://www.oikos.no/newsread/news.asp?n=5703&wce="http://www.oikos.no/newsread/news.asp?n=5703&wce= eller Nordisk klimadag på www.klimanorden.org 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere