Oikos Oslo/Akershus nytt fylkeslag

21.12.2016
Oikos Oslo/Akershus ble startet opp 11. oktober i år på Bygdø Kongsgård. Fylkene har tidligere vært under regionlaget Region Øst som har vært et sovende lag, og som nå er endret til å bli et fylkeslag. Det er flott at engasjerte medlemmer nå drar i gang med aktiviteter i et område der Oikos har over tusen medlemmer og interessen for økologisk mat er stor.

Mange hadde funnet veien til oppstartsmøtet, og engasjementet var stort. På møtet ble det også holdt en workshop for å finne ut hva fylkeslaget skal være og arbeide med. Det kom fram utrolig mange spennende idéer. Det som fremstod tydelig at det er savnet en fast møteplass for øko-interesserte, at det er mye spennende initiativer på gang men at det savnes en form for oversiktsportal. Det ble også nevnt at i Oslo og Akershus er det mye fokus på forbruker, mens bonden blir litt tilsidesatt.

By og land hand i hand
Laget har planer om å ta tak i dette. De har startet opp en fast sosial sammenkomst, som vil være månedlig og veldig lavterskel, her er det rom for alle. Laget vil fra neste år arrangere aktiviteter rettet mot bonden, hvor vi har fått noen gode innspill fra bønder som vi kommer til å spille videre på. For eksempel dreier det seg om å få på plass en møtearena for bønder i fylkene, og også arrangere kurs og foredrag i for eksempel bruk av sosial media og søknadsskriving.

Som det også er nevnt i teksten til Oikos nettsiden, vil laget arbeide for å styrke bevissthet rundt matens opprinnelse og forholdet mellom forbruker og bonde. De gleder seg til å arrangere gårdsbesøk hvor folk kan få gode gårdsopplevelser, lære om bondens arbeid og ikke minst bli med å ta i et tak på gården.

Urban dyrkerglede og fellesskap
Det er også stor interesse for å dyrke sin egen mat i urbane strøk. Laget håper å arrangere aktiviteter som bidrar til dyrkeglede, felleskap i nabolag gjennom dette, og også bidra til at det blir mer dyrkede arealer i Oslo og Akershus. Her ser vi frem til å arrangere blant annet åpne hager i nabolag rundt om.

Servering på tillitsvalgtssamlingen
Deltagere på høstenes samling for tillitsvalgte, styre og stab på Lindeberg gård kunne kose seg med nydelig vegetarmat to hele dager til ende. Den var tilbredt av blide representanter fra fylkeslaget Oslo/Akershus (ingressbildet).

Økologiske julegotter hos Mølleren Sylvia
11. desember arrangerte de kurset 'Økologiske IMG 0883julefristelser’ hos Mølleren Sylvia, hvor styremedlem, ernæringsterapeut og rådgiver for Debio, Alexandra Verdu lærte bort tre spennende oppskrifter på julegotter, alt med økologiske ingredienser.

Mølleren Sylvia i Hegdehaugsveien er en fantastisk butikk med både norske og internasjonale kvalitetsprodukter, og fokus på å redusere unødvendig emballasje. Her fant vi gode råvarer til julegottene som ble laget den dagen.

Det ble en koselig søndagsettermiddag, i godt lag med både store og små øko-interesserte. Med varmende kanelté i koppen laget vi sammen marsipan, sjokoladetrøfler og fikenkuler. Det ble og god til skravling og smaking på godsaker med nye bekjentskaper.

Følg med på FB*
For de som vil følge med på hva som skjer i det nye fylkeslaget og også følge med på andre arrangementer knyttet til økologisk mat i Oslo og omegn, er lagets *Facebokside en meget god kilde til informasjon. Den brukes flittig.
- Vi håper selvsagt at så mange som mulig melder seg inn og blir med på aktivitetene, sier lagets leder Lotte Shephard. Jo flere som er med og bidrar, enten bare ved å delta på arrangementene eller ved å involvere seg mer aktivt, jo sterkere blir laget.

De faste øko-vinkvelden på En Trapp Opp på C.J. Hambros plass er et absolutt fint sted å begynne. Som det framgår av invitasjonene på Faceboksiden, et det allerede en god tradisjon, og kanskje en idé å ta med seg videre for andre lag.


Foto: Oikos Oslo/Akershus

Annonsører

Samarbeidspartnere