Oikos på Månefestival

30.07.2012
Oikos har i helgen vært tilstede på Månesfestivalen i Fredrikstad, en festival med en omfattende miljøprofil som arrangeres på 12. året. Festivalen utmerker seg med sitt mangfold og engasjement for lokalmiljøet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Månefestivalen har vært ute i hardt vær tidligere, og hadde et dårlig år i fjor med hovedartister som avlyste og tragedien på Utøya som rammet like før festivalen. I år reiste de seg fra asken og leverte en gjennomført festival på alle måter. Festivalen arrangeres i den vakre gamlebyen i Fredrikstad, og i den forbindelse er det lagt stor vekt på at produksjonen og den visuelle utformingen tilpasses omgivelsene. Hele Gamlebyen tas i bruk og dekoreres; blomster, flagg, installasjoner, boder, aktiviteter og festivaltorg. Oikos fikk plass på festivaltorget, sammen med dyktige leverandører av økologisk og rettferdig mat, torgscenen, andre interesseorganisasjoner, trubadurer og sirkusartister.

 

Eget gartneri

Som et ledd i miljøsatsningen og den helhetlige tanken bak Månefestivalen var hele festivalområdet dekorert med tusenvis av vakre roser og andre planter fra Månefestivalens egne gartneri. Faktisk var rosene så perfekte at Oikos utsendte først trodde de var lagd av plast. De levende blomstene man finner over alt på festivalen gjør området fargerikt og inspirerende. Gartneriet er i gang med prosessen med Debiogodkjenning, og dyrker alt etter økologiske prinsipper. Gartneriet hadde også eget utsalg på festivaltorget, der dyktige medarbeidere fortalte publikum om samplanting, grønngjødsling, kretsløpsdesign og økologiske metoder.

 

Månefestival Blomster

 

Aktiv festival

I tillegg til musikk og blomster er det et vell av kreativ aktivitet på Månefestivalen. Tatoveringskunstneren Horimyo Bunshinshi tok turen fra Japan med sin tradisjonelle tatoveringsteknikk uten bruk av maskin. For barna var det rebusløp, hip-hop dansekurs og barnekonserter. Festivalkunstner Bruno Oldani holdt åpen utstilling hvor han signerte plakater, i tillegg til at man kunne se arbeidene hans rundt om på hele festivalen. Moteshow med redesignete plagg ble avholdt på festivaltorget og sirkusartister underholdte på Ridehusplenen. Det var altså mye å ta seg til og ta innover seg, men felles for alle aktiviteter var at de var i tråd med den omfattende miljøprofilen og at økologi var vektlagt i alle ledd.

 

Oikos ønsker Månefestivalen og Månegartneriet lykke til videre, vi sees neste år!

Annonsører

Samarbeidspartnere