Oikos på mat- og vinmesse

23.05.2014
Årets mat- og vinmesse er vel gjennomført, og til stor glede hadde økologisk og biodynamisk mat en sentral plass. Naturlig nok var Oikos invitert til å delta.

Norske Vinklubbers Forbund i samarbeid med Slow Food Norge ønsket torsdag 22. mai velkommen til den årlige Mat- & Vinmessen i Gamle Logen. Messen er Norges største i sitt slag med over 50 utstillere innenfor mat og vin. Det første som møtte deltakerne før de kom inn til utstillerne var Alexandra Verdu fra Oikos. Produsenter, importører og forbrukere hadde mangfoldige spørsmål vedrørende økologisk mat, økologiske produsenter og hvor man kan finne økologiske produkter.

Rendyrket profil mot ekte mat
-Oikos deltar for treffe matbransjen og for følge med i utviklingen. Vi kan også bidra til at aktører blir bedre kjent i markedet. Ellers er det en glede å inspirere folk til å få et forhold til økologisk mat, kanskje minske avstanden til bonden, samt fortelle om fordelene med kortreist mat, sier en engasjert Alexandra. Hun er redaksjonsmedarbeider for magasinet Ren Mat som gis ut av Oikos – Økologisk Norge. – Ren mat har en rendyrket profil rettet mot helse, et grønnere liv, økologisk og ekte mat. Magasinet fungerer som en informasjonskanal for økologiske produkter og produsenter. Vi informerer om hvorfor man bør spise økomat, og hvor man finner det. Vi ønsker å bidra til å styrke forbrukernes forhold til norske økobønder, og selvfølgelig til økologisk kortreist mat, avslutter Alexandra, mens en messedeltaker lurer på hvor mange økologiske grisebønder vi har i Norge.

Oversiktsbilde over utstillerne på Gamle Logen
Arrangørene melder om rekordhøy deltakelse og svært god stemning på årets messe. Særlig var det stor interesse for økologisk vin og lokale økologiske produsenter. Vi ser allerede frem til neste års arrangement.

Annonsører

Samarbeidspartnere