Oikos på Matstreif 14. og 15. september

13.09.2012
Oikos vil i helgen være tilstede på matfestivalen Matstreif, et årlig arrangement på Rådhusplassen i Oslo. I fjor var det ca 120 000 besøkende, og vi håper på like stort oppmøte denne gangen. Produsenter og bønder fra hele landet kommer for å vise fram sine varer, det blir konkurranser, aktiviteter og foredrag.

Mange aktiviteter for barn..

 På Oikos stand kan barn delta på matpakkeverksted hvor de selv kan sette sammen sin drømmematpakke. Med oss har vi Siv Eide og Kjersti Brink Lund, forfatterne av den nyutgitte boken ”Lunsjboks”. Siv og Kjersti skal hjelpe barn og foreldre med råd og inspirasjon til sunne og appetittvekkende matpakkekombinasjoner. Vi fotograferer alle matpakkene som barna har laget og kårer en vinner etter festivalen som får en økologisk premie i posten. Matmerk er også til stede med sin økostand, der de skal ha tegneaktiviteter for barn. The Flying Culinary Circus kommer med show og moro og det vil være mulig å prøve seg som krabbefisker i krabbeakvariet på sjømattorget.

 

 

.. og for voksne

Litt mer prestisjefylt er kanskje norgesmesterskap i kjøttfag som avholdes på fredag. Deltagerne må vise sine ferdigheter i både grovstykking og tilberedning for salg i disk, og det foran publikum mens klokka går. Dette blir både lærerikt og underholdende!

Av kurs som avholdes kan spesielt kurset ”Nordisk økologisk mat” av Maemos kjøkkensjef Espen Holmboe Bang anbefales. Holmboe lager to fantastiske retter fra sin meny, og forteller om hvordan en best kan tilpasse seg sesongene og de råvarene som er tilgjengelig. Kurset er gratis men det er begrenset med plasser, så det kan nok lønne seg å være rask med å melde seg på. Påmelding gjøres via Matstreif sine nettsider.

I tillegg til en mengde morsomme aktiviteter, økologiske kvalitetsvarer fra hele landet og underholdende konkurranser er det til alt overmål meldt fint vær til disse dagene. Ingen grunn til å holde seg hjemme denne helgen altså. Vel møtt på Matstreif!

 

Se mer om boken "Lunsjboks" hos Cappelen Damm.

Annonsører

Samarbeidspartnere