Oikos på Storåsfestivalen og Trøndersk Matfestival

01.08.2009
På Trøndersk Matfestival har en rekke økologiske produsenter samlet seg i et eget salgs- og demonstrasjonstelt. Oikos Midt Norge slår til med informasjonsstand og økologiske vafler. På Storås festivalen er det stand med økologisk matinformasjon.

Bildet er fra Hovefestivalen 2008 

Mye folk innom

Oikos festivalprosjektleder Idun Leinaas rapporter om god respons og at mye folk innom standene på begge steder.  På Storås festivalen serveres det økologisk vegetarmat, som får god attest.  Ellers er lite av menyen økologisk.  Derimot vektlegger festivalen vilt-produkter med vekt på elgkjøtt og andre produkter basert på elg.

Bilde kjøpt fra Istockphoto. Kan ikke selges videre, men brukes i presentasjoner etc. 

Det er godt med folk på Trøndersk Matfestival, men det virker som det er mindre besøk på Storåsfestivalen enn forrige år, sier Idun Leinaas.  Landbruksminister Brekk har også vært innom på Trøndersk Matfestival.

 

Oikos Midt Norge har i flere år hatt stand på Trøndersk Matfestival og samarbeidet med en rekke lokale økologiske produsenter. I år finner en grønnsaker, kjøtt og ost blant de økologiske produktene.  Det har vært en utrolig vekst i anall økologiske produsenter de siste årene i Trøndelagsfylkene og samtidig har det vært god utvikling av økologiske virksomheter.  Så dette er gøy.

 

 

Bildet er grønsaker fra Sæhter gård i Levanger, ikke rart de stadig vinner priser for gode og delekate produkter

Beste stand på Matfestivalen

Hilde og Ole Bård Rekstad fra Levanger fikk fredag diplom for beste stand under Trøndersk Matfestival. Mesterkokken Claus Meyer overrakte diplomet skriver Trønder Avisen.  Oikos gratulerer med utmerkelsen!

De kommer fra Sæther Gård i Levanger og har med grønnsaker og kjøttvarer.

- Dette var overraskende, og veldig hyggelig. Det var helhetsinntrykket som var avgjørende, alt fra kundebehandling til utvalg og renhold, sier Hilde Rekstad.

- Det er mye folk her, og salget går veldig godt, fortsetter hun.

 

Økologisk brattwûrstpølse

- Vi har laget vår egen brattwürstpølse som vi selger, og vi selger burgere av kjøttet vårt. Dette tilbudet har blitt veldig populært, og det har vært kø fra vi åpnet, forteller hun til Trønder Avisen.

 

Her er link til hele oppslaget i Trønder Avisen 

 

 Her er linken til hjemmesiden til Sæther gård i Levanger

Annonsører

Samarbeidspartnere