Øko-harryhandel i Sverige

21.05.2015
Flere og flere vil ha mer økologisk mat, og siden utvalget over grensa er bedre, er harryhandelen blitt mer og mer preget av økohandel, ifølge NRK.

En helt ny type grensehandel er i ferd med å ta helt av på kjøpesentrene over svenskegrensa, skriver NRK Østfold. Dette var også innslag på Dagsrevyen 21 i går kveld (14 min 15 sek ut i sendingen).

Svenske kjøpmenn tar øko-kundene på alvor

Det at stadig flere vil ha økologisk mat, har kjøpmennene tatt på alvor. Aldri før har utvalget vært bedre, skriver NRK Østfold videre. - Vi skulle gjerne sett at flere kjøpmenn gjorde det samme i Norge, ikke minst i distriktene, sier seniorrådgiver Maiken P. Sele. Hun sier videre at Oikos - Økologisk Norge får veldig mange henvendelser fra folk som ikke finner det de ønsker av økovarer i butikkene. - Da oppfordrerer vi dem til å bli medlemmer hos oss, så står vi enda sterkere i arbeidet med å gjøre utvalget bedre. I tillegg kan de gjerne henvende seg direkte til butikker, men vi forstår at ikke alle orker det, sier Sele. - Derfor gjør vi jobben for alle de bevisste forbrukerne som vil ha økologisk mat, avslutter hun.

Se nettsaken hos NRK og tv-innslaget på Dagsrevyen og nettsiden under.

Kilder:

NRK Østfold nettsak og tv-innslag (nederst i saken)

NRK Dagsrevyen 21, onsdag 20.mai (se 14min 15 sek ut i sendingen)

Annonsører

Samarbeidspartnere