Øko-helg i Sande med H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit

15.08.2013
I helgen arrangeres Økofestivalen i Sande i Vestfold og H.K.H kronprinsesse Mette-Marit er tilstede på åpningen. Den eneste heløkologiske festivalen i Norge har mye interessant på programmet. Det blir økomarked med mange spennende matprodusenter og aktører, økologisk vinkurs og festaften med tapas og musikk.

Det er et yrende folkeliv i Sande når Økofestivalen arrangeres. Foto okofestivalen.no

Økologisk vinsmaking

Økofestivalen arrangeres for åttende gang, og er årets happening i Sande. Hit strømmer øko-entusiaster og matglade i alle aldre. Fredag 16.august arrangeres økologisk vinsmaking i regi av aktører fra vinprodusenten NonDos. NonDos, som betyr uten tilsatt sukker, produserer viner fremstilt naturlig, uten bruk av konsentrasjonsmaskin og tilsetninger av tannin, syre, industrigjær, enzymer og alle de andre snarveiene som brukes i dag.

Kort vei fra Oslo

Daglig leder i Oikos - Økologisk Norge, Regine Andersen, roser Økofestivalen og dens arrangører for deres engasjement for økologisk matglede i Norge. - Økofestivalen bidrar til å gjøre økologisk mat tilgjengelig og synlig for alle, sier Andersen. - Vi er veldig glade for at så mange av de dyktige øko-produsentene og -leverandørene vi har i Norge samles og får vist seg fram på ett og samme sted. Andersen oppfordrer alle som bor i Oslo-området å ta turen til Sande i helgen. Bare en knapp time med tog eller bil og du befinner du deg på Økofestivalen.

Det er ikke uten grunn at det er akkurat i Sande Økofestivalen arrangeres, – i kommunen er nemlig hele 24 prosent av landbruksarealet økologisk dyrket. Det er helt i tet i Norge.

Fredag er det vin i fokus, lørdag mat og søndag hage.

Kongelig besøk

Lørdag er det offisiell åpning av festivalen, og selveste H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit har meldt sin ankomst. På torget i Sande sentrum kan du vandre mellom  mer enn 30 ulike økologiske boder, som tilbyr alt fra grønnsaker, urter, ost og sjokolade, til klær, leker og andre tekstiler. Lørdags kveld arrangeres festaften med tapas-bord med hovedvekt på ”Smak av Vestfold”. Det blir også underholdning ved Martine Biong og de rustne stigbøyler.

Minikjøkkenhagekonkurranse

Oikos lokallag i Sande arrangerer lørdag og søndag minikjøkkenhagekonkurranse på torget. Du kan delta med en krukke-, kasse- eller installasjon som du selv frakter til torget. Deltakelsen er gratis og det vil bli premiering av den beste minikjøkkenhagen i to klasser. Oikos Sande deltar også med stand på torget.

Økofestivalen arrangeres fra 16.-18.august. Hele programmet finner du her.

Slik kommer du deg til Sande.

Annonsører

Samarbeidspartnere