Øko-kremfløte fra TINE – endelig i butikk

09.10.2015
– Endelig får vi økofløte fra TINE, sier markedsrådgiver i Oikos – Økologisk Norge, Cathrine Andersen. – Riktignok ikke over hele landet ennå, men dette er en god start.

– Økologisk kremfløte kom høyt opp på lista over hvilke produkter folk savnet i dagligvarebutikkene, forteller markedsrådgiver i Oikos - Økologisk Norge, Cathrine Andersen.
– Vi i Oikos spurte våre Facebook-venner. Så sendte vi ønskene videre til TINE. Det er derfor gledelig at den nå endelig er på markedet.


Fra Vestfold
Fløten produseres på TINE Meieriet Sem i Vestfold. Melken kommer fra økologiske gårder i nærområdet. TINE økologisk kremfløte distribueres foreløpig bare til noen deler av landet: Oslo, Østfold, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, deler av Hedmark – til og med Hamar, Risør/Gjerstad og Trøndelag. I og med at fløten produseres kun på ett anlegg har ikke TINE distribusjonsopplegg til å levere til resten av landet.

Halvparten med Ø
– Knapt halvparten av den økologiske melka som norske bønder produserer blir solgt med Ø-merke på. Her er det mer å gå på, sier Andersen. – Målet er å øke anvendelsesgraden av økologisk melkeproduksjon. I 2014 var den på kun 48 prosent, i henhold til rapport fra Landbruksdirektoratet.

Bare spør!
TINE Kremfløte Økologisk kommer i 3 dl-pakning og er et meieriprodukt av høyeste kvalitet fra lokale, økologiske melkegårder. Den inneholder 38 % fett, og hever smaken på suppe, sauser, desserter og kaker.

– Så nå er det bare å spørre etter TINE økologisk kremfløte i din nærbutikk, oppfordrer markedsrådgiver Cathrine Andersen. Tips oss gjerne her hvis det er andre økologiske meieriprodukter du savner i dagligvarebutikkene.


Økologiske produkter fra TINE

Tinemelk Økologisk Ekstra Lett

TineMelk Økologisk Lett

TineMelk Økologisk Hel

Cultura Økologisk Naturell

Tine Kefir Økologisk

Tine Økologisk Lettrømme

Tine Økologisk Kremfløte

Tine Ekte Økologisk Smør

Tine Setesdalsmør

Norvegia Økologisk

Dovreost Økologisk Brie

Kilde: TINE

Landbruksdirektoratets rapport: Produksjon og omsetning av økologiske landbruksvarer i 2014.

Tekst: Cathrine Andersen
Foto: Tine

Annonsører

Samarbeidspartnere