Øko-Øya

10.08.2013
Onsdag braket Øyafestivalen løs, og for ellevte året på rad satses det tungt på økologisk mat. Oikos og Øya har samarbeidet helt siden 2003, og i år har Øya fått Debio’s gullmerke! I løpet av fire dager vil nærmere 60.000 mennesker få smake (-n) på økologisk mat!

Debio’s gullmerke indikerer at Øyafestivalen serverer minimum 90 prosent økologisk mat. Dette gjelder matserveringen til publikum, frivillige og artister. Både kjente og ukjente restauranter skal mette sultne festivaldeltakere, deriblant Revolver og Illegal burger, men også flere øko-restauranter som Kolonihagen, Godt Brød, Kubbe og Isrosa. I år har Øyafestivalen også et samarbeid med Mathallen, og tolv av Mathallens aktører har samlet seg under samme tak på festivalområdet. Det er med andre ord et stort utvalg mataktører og menyer som Øyafestivalen i år presenterer.

gullmerke-oya Debio
Gullmerket er lett synlig for festivaldeltakerne. Foto Debio.Øko-befaring

Torsdag inviterte Oikos og Øyafestivalen til befaring av Øya´s matservering. De heldige inviterte bestod av representanter fra Debio, Fylkesmannen i Oslo og Akershus og Oikos, alle aktører som har vært involvert i Øya’s matsatsing. De fikk hilse på entusiastiske økomat-tilbydere og fikk også et innblikk i hvordan matserveringen til frivillige organiseres. Øya høstet ros og begeistring for sin øko-satsing, og for å fronte Ø-merket i så stor grad som de gjør.

Les mer om befaringen på Debio’s nettsider.

Besøk Oikos-standen!

Oikos – Økologisk Norge har som tidligere år stand på festivalen. Her kan festivaldeltakerne lære mer om økologisk mat og landbruk, få med seg magasinet Ren Mat og delta på quiz. I tillegg får festivaldeltakerne gode medlemstilbud. Torsdag ble det også servert gratis vaffel til alle som svarte på Oikos’ spørreundersøkelse. Vaflene er laget av Toten Egg, og er selvsagt laget av økologiske kvalitetsvarer. – Vi har hatt mange interesserte folk innom standen vår, og gleder oss over at så mange er opptatt av økologisk mat, sier prosjektleder i Oikos, Kari Tande-Nilsen. – Vi håper å se enda flere interesserte og nysgjerrige Øya-publikummere på standen vår den siste festivaldagen, avslutter Tande-Nilsen.


F8ZBuYRq IzJq0sOTLPIW8-ck-JjsnB6-kGtaCu-mOY

Toten-vaflene falt i smak hos publikum. Foto Oikos.

Annonsører

Samarbeidspartnere