Økobygda Sande viser vei

18.08.2014
Det ble folkefest i Sande da det for åttende gang ble arrangert økofestival med mange tusen besøkende. –Jeg er imponert over posisjonen festivalen har fått lokalt og hva Økofestivalen i Sande har blitt, sier Cathrine Andersen, markedsrådgiver i Oikos.


Nær 20 prosent av jordbruksarealet i landbruksbygda Sande i Vestfold dyrkes økologisk. I tillegg til å være en foregangskommune på andel økologisk dyrket areal, arrangerer bygda landets største og mest suksessrike økofestival.

16. og 17. august gikk årets økofestival av stabelen.

Mer enn 50 økologiske produsenter og På standen til Grøstadgris er de i fulle gang med å klargjøre fristende pølsebrød med grønnsaksblanding og nygrillende saftige pølser.importører var invitert til et stort marked med økologisk kjøtt, brød, sjokolade, kaffe, vin, te, juice, hudpleieprodukter, rengjøringsmidler, leker og mye annet. I tillegg var det konserter, vinsmaking, traktorpulling, insektshotell-bygging, matpakkelaging og klatrevegg, for å nevne noe.

Oikos lokallag i Sande hadde også i år en egen stand under festivalen, hvor de hadde ulike aktiviteter og snakket med deltakere. - Det er alltid hyggelig på festival og vi har hatt mange gode samtaler med interesserte folk. Vi har fått ca. 30 nye medlemmer og fått 64 personer som ønsker informasjon om andelslandbruk. Så festivalen har vært en suksess for oss, sier styremedlem i Oikos, Anita Panman.

Allerede torsdag 28. august arrangerer Oikos Sande informasjonsmøte om Andelslandbruk.

Annonsører

Samarbeidspartnere