Økodrikken Bionade truer Coca-Cola i Tyskland

15.02.2011
I Tyskland produserer de en limonade basert på frukt og urter på samme måte som de produserer øl. I 2003 solgte de 2 millioner flasker, 2005 22 mill.l og i 2007 var det solgt 200 mill. i følge selskapet.

- Dette er en utrolig suksess på et område hvor vi blir overlesset av reklame for usunn cola og annen brus, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.

 

Kampen om Bionade som Coca-Cola tapte

I 2009 var det budkamp om Bionade.  Gründeren Peter Kowalsky solgte majoritetsdelen av selskapet.  I følge børsanalytikere var Coca-Cola villig til å betale en langt høyre pris enn det selskapet ble solgt for.  Det store tyske bryggerikjeden Randeberg fikk tilslaget. Dette for å sikre internasjonal satsing på Bionade som tidligere eier Rhoensprudel ikke hadde fulgt opp.  Radeberger's ølmerker inkluderer Jever, Schoefferhofer, Clausthaler, Binding, Berliner Pilsner, og Sion Koelsch.

 

 

Å være tørst i Tyskland 

-DU ER TØRST, og har lyst på noe annet enn vann. Ikke alkohol, ikke søt brus, ikke kraftig fruktjuice. Tilbudet er stort på Berlins kafeer, og det tradisjonelle er fortsatt det mest populære: Apfelschorle, en deilig blanding av eplejuice og kullsyreholdig mineralvann (60-40, ifølge ekspertene). Det er også vanlig å tilby andre fruktjuicer som «schorle»: Tranebær, grapefrukt, appelsin - så vel som rødvin og hvitvin.

 

De siste årene har utvalget innen alkoholfritt stadig økt, og en egen type drikker har gjort sitt inntog. Kullsyreholdige «forfriskningsdrikker», som de ofte kalles, med lavt kaloriinnhold og voksen smak. En av de eldste er sveitsiske Rivella, en original, melkesyreholdig tørsteslukker som ble funnet opp i 1950, og relansert i 2007, skrev Aftenposten høsten 2010.  Dette forteller noe om bakgrunnen for at Bionade kan ha slik suksess i Tyskland.

 

Bionade i Tyskland - foto - Facebook siden

Norsk import

Norganic importerer Bionade til Norge og det har blitt benyttet ved noen festivaler de siste årene. 

 

I 2007 ble drikken tilgjengelig I USA.  Bionade er tilgjengelig i Skandinavia, Benelux-landene, Japan, Portugal, Sveits, Østerrike, Italia, Australia, Spania og Irland.

 

Bionade på Facebook - tysk side

Annonsører

Samarbeidspartnere