Økohelt #1 fikk kommunens næringspris

16.02.2015
Årets næringspris i Melhus kommune i Sør-Trøndelag ble nylig tildelt økobonde Ole Johan Granøien på Gammelgården Lysklæt. Granøien har satset på økologisk landbruk og småskala videreforedling.

Melhus kommune i Sør-Trøndelag har tildelt årets næringspris til økobonde Ole Johan Granøien på Gammelgården Lysklæt. Han driver med produksjon og videreforedling av kjøtt, en satsing som kommunens folk mener er viktig for det lokale næringslivet.

Formannskapet gikk enstemmig inn for Granøien som årets prismottaker, etter at mange hadde foreslått han som kandidat til prisen.

Skogsgris-burger

På Lysklæt driver de allsidig økologisk husdyrproduksjon med frilandsgris, sau og kjøttfe. De vil gi dyrene mest mulig frihet og et godt liv før de blir slaktet. Deretter foredles kjøttet til bl.a. pølser, bacon og skogsgris-burgere uten juks eller snarveier av noe slag. Produktene selges både på Bondens Marked, Matstreif og Rørosmartnan.

Ole Johan Granøien Økobonde


Økohelt #1

Granøien ble i fjor førstemann ut i vår serie om Økohelter. Før fjorårets festivalgjengere i Trønderhovedstadens Pstereo og på MoldeJazz fikk servert maten fra Lysklæt, var Anne B. Ragde med på prøvesmaking på gården. Se filmsnutt fra besøket HER.

Lysklæt-folket var også tilstede på Trøndersk matfestival og en rekke arrangementer rundt omkring.

God Kandidat

- Årets vinner er en veldig god kandidat, og flere kom med forslag på ham. Prisen kan være et løft for å vise matproduksjon i Melhus. Maten han produserer, er av høy kvalitet. sier ordfører Jorid Jagtøyen til Trønderbladet.

Prisvinneren forteller at prisen kom overraskende. - Det er fint å vite at man blir satt pris på, og det er viktig å framheve landbruket, sier Granøien til Trønderbladet. - Landbruket kommer lett i skyggen av andre næringer. I Melhus er landbruk viktig, og vil forhåpentligvis være det i framtida også, sier Granøien.

Gammelgården Lysklæt er på Facebook

Kilde: Trønderbladet

Annonsører

Samarbeidspartnere