Økohelt #6

29.07.2014
Reins Kloster er en familiebedrift som drives av to generasjoner. Jeg vil ikke bruke gift og kunstgjødsel, det er mitt lille bidrag til en bedre verden, sier Hans Henrik Horneman.

Historie og tradisjon

Gården Rein ligger utenfor Trondheim og har blitt drevet av den samme familien i 10 generasjoner. De produserer økologisk melk og iskrem, og sin egen akevitt. Akevitten er den første økologiske akevitten i Norge, basert på en 300 år gammel tradisjon. Familien Horneman er altså økologiske pionerer, samtidig som det er en lang historie og tradisjon bak driften deres. Arkeologiske funn tyder på at gården antakelig er fra Bonsealderen - 3000 år gammel! Gården er dermed blant de tidligst bosatte Trøndelagsgårdene.

Reins Kloster iskrem

Flere produkter

Øl fra Reins Kloster er ute i noen butikker allerede, og Hans forteller at de planlegger å starte opp med flere produkter. Hans forteller at han har lyst til å lage ingefærøl. "Åh, kald ingefærøl med lime i, det er så godt" sier kameramann Nils Heldal - da letter øyebrynene og Hans blir virkelig entusiastisk!

Se filmsnutt om Økohelt #6, Hans Horneman og Reins Kloster her.

Les mer om historien og produktene på Reinskloster.no

Se også deres Facebookside.

Tekst: Maiken Pollestad Sele

Foto: Fra video av Nils Heldal, Pstereo, Reinskloster.no

Annonsører

Samarbeidspartnere