Økohelter #11: Superpris til Økologiske Homlagarden

13.01.2015
Økologiske Homlagarden vant superprisen som Årets matspire under kåringen av de beste matproduktene i landet. De fikk også gullpris for sitt nye produkt: «Black Turkey», en hel lårstek fra økologiske kalkuner.

- Når kokkene har gitt sin smaksdom og innkjøpsdirektørene i tre av matkjedene er enige om at dette produktet treffer både trender og forbrukerønsker, ja da har vi en klar vinner, sier adm. dir. Nina Sundqvist, i en pressemelding fra Matmerk/Det norske måltid.


Superpris

Den aller første vinner av Matmerk sin nye superpris: «Årets Matspire» ble økologiske Homlagarden. De fikk samtidig Gullprisen i kategorien kjøtt naturell for sitt nye produkt «Black Turkey», en hel lårstek fra økologiske kalkuner.

Homlagarden vinner dermed ekstra markedsrådgivning verdt kroner 100.000 for å løfte vinnerproduktet ut til flere matentusiaster.

kalkun øko
Troverdig historie
Juryen begrunner pristildelingen med at dette er en nyvinning, det er et produkt med stort markedspotensial, sunt, lett å lage og spesielt som ferskvare dekker det et voksende markedssegment.

Homlagarden tar selv hånd om å oppdrette, slakte, foredle, pakke samt nedkjøle eller nedfryse råvarene med fokus på sluttproduktets kvalitet i alle ledd.

Det gjør også historien om råvaren ekte og troverdig.

Stort markedspotensial

- Et viktig kriterium for å vinne prisen er vilje til å nå et større marked. Nå får Homlagarden i Nordheimsund i Hordaland profesjonell hjelp til å komme fram til flere forbrukeres ganer. - Neste år satser vi på at «Black Turkey» er en klar vinner på nyttårsaften for den kvalitetsbevisste forbrukeren, sier adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.

De tre store

Juryen har bestått av innkjøpsdirektørene i tre av de store matkjedene, Tor-Helge Gundersen i  COOP, Øyvind Andersen i NorgesGruppen og Jo-Henning Espevalen REMA1000, samt fagsjef Frode Kristensen i Matmerk.

Alle kategorivinnerne i Det Norske måltid var med i vurderingen der kokker vurderte produktenes smak. 130 produkter var med i den innledende runden av konkurransen.

Årets matspire er en vandrepris i samarbeid mellom Det norske måltid og Matmerk. Kåringen foregikk i Stavanger forrige uke.

Løfter lokalmat

Matmerk ønsker å løfte lokalmat og få produktene ut til forbruker. Juryens tro på produktet i et markedsperspektiv er avgjørende. Priskriteriene er ambisjoner, vekstmuligheter og kommersiell «teft».

Den norske lokalmatens "superpris” ble delt ut under Det Norske Måltid i Stavanger.

Ekte #Økohelter

Det flotte arbeidet som gründer og pioner i økologisk kalkunproduksjon Bjørn Brynjolf Pedersen har gjort i godt samarbeid med blant annet Elisabeth Geelen, har også tidligere gitt dem en rekke priser:

Innovasjon Norge sin Bygdeutviklingspris i 2009,

Årets leverandør av økologisk produkt 2010 og

Økoprisen Vestlandet frå Oikos Vest, Økoringen Vest og Norsk landbrukrådgiving Hordaland i 2011.

Det er ingen tvil om at vi har #Økohelter i Norheimsund!

Les mer om økologiske kalkuner fra Homlagarden på Facebook

Kilde: Matmerk

Annonsører

Samarbeidspartnere